mic43 Posted September 2, 2020 Author Share Posted September 2, 2020 (edited) Mały update. Obicia skończone, wziąłem się za błoto - etap, którego najbardziej nie lubię, bo nigdy nie jestem w stanie przewidzieć jak to wyjdzie. Na razie jedna strona, pójdą na to jeszcze rozpryski błota. Koła jeszcze też nie ruszone. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że praca z pigmentami jest mało wygodna i przymierzam się do przerzucenia na efekty emaliowe - póki co zakupiłem błoto od Miga. Edited September 2, 2020 by mic43 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knoor Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Ja tam pigmenty mimo początkowego sceptycyzmu bardzo polubiłem, natomiast wszystko zależy też od pożądanego efektu końcowego: z moich doświadczeń, jeśli błoto ma być "na sucho", wtedy lepiej użyć pigmentów. Jeśli "na mokro" - lepsze efekty dadzą specyfiki olejne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 Zawsze można mieszać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted October 1, 2020 Author Share Posted October 1, 2020 Tak to wygląda w tej chwili. Gąsienice idą do poprawki, od zestawowych gumiaków odpadają specyfiki imitujące błoto i kiepsko to wygląda:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knoor Posted October 1, 2020 Share Posted October 1, 2020 A czemu nie wziąłeś tych zestawowych plastikowych, bo są całkiem spoko? Zgubiłeś czy zepsułeś?:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted October 1, 2020 Author Share Posted October 1, 2020 49 minut temu, knoor napisał: A czemu nie wziąłeś tych zestawowych plastikowych, bo są całkiem spoko? Zgubiłeś czy zepsułeś?:) Model jest z odzysku i podczas operacji reaktywacji plastikowe gąski się rozwaliły. Nie miałem siły już tego ponownie kleić. Ogólnie to w model włożyłem sporo pracy, a i tak efekty jakoś mnie nie powalają. Może za dużo się człowiek naoglądał modelarzy z YT i teraz wszystko co samemu się zrobi wydaje się gówniane, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knoor Posted October 1, 2020 Share Posted October 1, 2020 Moim zdaniem trochę jest w tym też kwestia tego, że Ci się opatrzył;) Ja np na początku nie mogłem oderwać oczu od modeli Nightshifta, a ostatnio nawet nie oglądam nowych filmików, bo robi trochę wszystko na jedno kopyto i ten styl mi się trochę znudził. Oczywiście wciąż uważam, że modelarze z YT (np. Nigthshift) w większości stoją na poziomie sporo ponad średnią, ale efekt WOW gdzieś uleciał. Wracając do KV-1 -> to zrób z niego wrak:) Wraki są ekstra, bo można mocno zaszaleć z weatherigiem, można olać montaż niektórych części. A do tego mało ludzi je robi i pozwalają wykorzystać nawet średnio udany model na nowo. Pomyśl nad tym:) Oczywiście na początek i tak trzeba naoglądać się YT i pierwszy model wyjdzie badziewnie, ale co zrobisz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted October 17, 2020 Author Share Posted October 17, 2020 Model ukończony, zapraszam do galerii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts