ssszzzymon Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Żeby zrobić przyjemność córce i pomalować coś nie w te brązowo-buro-zgniło zielone kolory, zrobiłem mały research i wyszło mi coś takiego. Internet to fajne narzędzie do wynajdowania smaczków, dotarłem do mało znanej pracy profesorów Tichy i Tarantoga z uniwersytetu w Wielkim Guslarze. Autorom tym udało się znaleźć w przepastnych moskiewskich archiwach brakujące strony z dzienników Himmlera. Wychodzi, że pod koniec 44 zmuszony dramatyczną sytuacją i brakami ludzkimi Reichsführer zaczął na poważnie rozważać stworzenie żeńskich oddziałów. Na pierwszy ogień planowano stworzyć dywizję w ramach SS imienia Ewy Braun. Dowódcą miał zostać Standartenführer Von Kloss-Brunner. Na potrzeby dywizji opracowano też specjalny kamuflaż "Erdbeeren mit Sahne". Poniżej kamuflaż zrekonstruowany na podstawie opisu: Model plastikowy, firma Battlefornt, skala 1/100. 6 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 8 godzin temu, ssszzzymon napisał: Na potrzeby dywizji opracowano też specjalny kamuflaż "Erdbeeren mit Sahne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 31 Maja 2020 Share Napisano 31 Maja 2020 Córka "Girls Und Panzer" czytała/oglądała? Nie znoszę tego kolorku, ale model mi się w nim podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 31 Maja 2020 Share Napisano 31 Maja 2020 Świetny pomysł - pominąłeś prace prof Minca? Kiedyś czytałem że Royal Navy analizowała malowanie okrętów jak pojazdów na pustyni czy samolotów - ale nie zaryzykowali propozycji dla dzielnych matrosów pływania na różowych okrętach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 31 Maja 2020 Share Napisano 31 Maja 2020 fajnie, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi