ssszzzymon Napisano 12 Maja 2020 Napisano 12 Maja 2020 Żeby zrobić przyjemność córce i pomalować coś nie w te brązowo-buro-zgniło zielone kolory, zrobiłem mały research i wyszło mi coś takiego. Internet to fajne narzędzie do wynajdowania smaczków, dotarłem do mało znanej pracy profesorów Tichy i Tarantoga z uniwersytetu w Wielkim Guslarze. Autorom tym udało się znaleźć w przepastnych moskiewskich archiwach brakujące strony z dzienników Himmlera. Wychodzi, że pod koniec 44 zmuszony dramatyczną sytuacją i brakami ludzkimi Reichsführer zaczął na poważnie rozważać stworzenie żeńskich oddziałów. Na pierwszy ogień planowano stworzyć dywizję w ramach SS imienia Ewy Braun. Dowódcą miał zostać Standartenführer Von Kloss-Brunner. Na potrzeby dywizji opracowano też specjalny kamuflaż "Erdbeeren mit Sahne". Poniżej kamuflaż zrekonstruowany na podstawie opisu: Model plastikowy, firma Battlefornt, skala 1/100. 6 1 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 12 Maja 2020 Napisano 12 Maja 2020 8 godzin temu, ssszzzymon napisał: Na potrzeby dywizji opracowano też specjalny kamuflaż "Erdbeeren mit Sahne" Cytuj
LordDisneyland Napisano 31 Maja 2020 Napisano 31 Maja 2020 Córka "Girls Und Panzer" czytała/oglądała? Nie znoszę tego kolorku, ale model mi się w nim podoba Cytuj
PiotrL Napisano 31 Maja 2020 Napisano 31 Maja 2020 Świetny pomysł - pominąłeś prace prof Minca? Kiedyś czytałem że Royal Navy analizowała malowanie okrętów jak pojazdów na pustyni czy samolotów - ale nie zaryzykowali propozycji dla dzielnych matrosów pływania na różowych okrętach... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi