zipster Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 https://www.tamiya.com/english/products/82176/index.htm https://www.tamiya.com/english/products/82177/index.htm no nie wierze, koniec z szukaniem 'przepisow' na odcienie malujac tamkami :)? Chyba sie przestraszyli serii RC od AK. Tak czy siak fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Lakiery LP Tamki są na rynku od dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 26 Maja 2020 Autor Share Napisano 26 Maja 2020 moze malo precyzyjnie napisalem: wypuscili / wypuszczaja kolorki do niemieckiej pancerki czego wczesniej jakotako nie bylo poza pojedynczymi przypadkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Zawsze mnie zadziwiało, że taka firma jak Tamiya ma tak przepotopową stronę. Wygląd się nie zmienił znacząco od kilku jeśli nie kilkunastu lat. Wracając do farb, sam produkt jest zajefajny ale paleta jest mega uboga, pomijając bazowe i gotowe kolory NATO, czy ichnie JGSDF to cała reszta którą potrzebuję to są mieszanki. AK, potrafiło wypuścić nową serię która zawiera ile? 200, 250 kolorów a Tamiya dodaje po 1 na rok. Słabe to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) Kupiłem kiedyś dwa lakiery z tej serii, czarny i biały na spróbowanie i szczerze mówiąc nie widzę żadnej rewelacji. Rozpylają się podobnie jak akryle Tamiya, krycie i wytrzymałość też mają podobne. W żadnym razie nie twierdzę że są złe, ale liczyłem że będą się łatwo nakładać na niskim ciśnieniu i małej dyszy jak MRP, albo że przynajmniej będą bardzo wytrzymałe. No ale może ja nie umiem ich stosować. @Przemek Przybulewski co do strony - to taka japońska specyfika , zauważ że inni producenci mają podobne, np Hasegawa czy 1999. Wynika to po części z ich alfabetu a po części z tego że w Japonii Internet przegląda się głównie na smartfonach na mobilnym połączeniu. Może to być zaskakujące, ale wielu Japończyków nie ma w domu laptopa ani stacjonarki. Edytowane 26 Maja 2020 przez Fixer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Właśnie o tych farbkach: Nowe tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 26 Maja 2020 Autor Share Napisano 26 Maja 2020 To są XF dla odmiany ale właśnie super, że tamka w końcu zauważyła rynek. Największa ich bolączka to było właśnie Kombinowanie z kolorami bo nie było gotowca pod większość Ral i mnie to odstraszało. Jak się pojawily AK RC to było dla mnie zbawienie bo podobne do tamki a mieli cała paletę kolorów odpowiednich:) Czekam na dalsze premiery od tamki w tych historycznych odcieniach to a nuż widelec do nich wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi