makinen Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Cześć, nowa materia dla mnie. Mam kalki Alliance Model Works z kamuflażem MARPAT. zaopatrzyłem się w płyn pod i na firmy Wamod. Figurka pomalowana podkładem i zabezpieczona dwoma warstwami sido. Smaruję płytę pod kalki i kładę kawałek arkusika 8mm na 8 mm licząc, ze zawinie mi się elegancko wokół nogi pozoranta. Nic bardziej mylnego. Sterczy jak tektura i ani myśli ulec. Przy próbie „pomocy” z lekkim dociśnięciem kruszy się i nadal sztywna. Co robię NIE TAK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Kluczem może być słowo "WAMOD". Nie jest to chemia którą można polecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Maja 2020 Autor Share Napisano 27 Maja 2020 Ok, ale dlaczego ta kalka była sztywna jak blacha...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) Dla mnie to tabu te kalki.Myślałem wieki temu na czymś takim w kamo Waffen SS.Jednak lepiej to malować z pędzla lepiej lub gorzej ale z pędzelka.Ale może te zmiękczacze Mikro Sol co by pozmiękczały kalki albo inne tego typu wynalazki? Edytowane 27 Maja 2020 przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Naklej gdziekolwiek kawałek bez chemii - zobacz co jest winne - kalka czy wamod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Maja 2020 Autor Share Napisano 27 Maja 2020 Ale czy ja to dobrze robię? Smaruje figurkę płynem „pod”. Jak położę kawałek kalki, to ona nawet nie ma szans na zetknięcie się z tym płynem, bo nie przywiera do powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi