Skocz do zawartości

Pzkpfw. II Ausf.F 1/35 Dragon Tunisia 1943

Evildead

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po kilku miesiącach przerwy udało mi się w końcu skończyć kolejny model, mianowicie jest to Pzkpfw. II Ausf.F z okresu walk w Północnej Afryce w 1943. Dołączone figurki są z zestawu Master Box, Lufa od Aber , Antena od Rb, palma zakupiona na allegro. Generalnie całkiem przyjemnie się kleiło, a to najważniejsze :)

11.jpg

22.jpg

33.jpg

44.jpg

55.jpg

Edytowane przez Evildead

Najśmieszniejsze jest to, że patrząc na ten model nie można uwierzyć, że nie jest to kolejna stara, nieśmiertelna Tamiya ?

Wykonanie mi się podoba, pierwsze wrażenie jest dobre. Trochę za żółte zdjęcia ale generalnie dobra robota!

17 minut temu, enten napisał:

Najśmieszniejsze jest to, że patrząc na ten model nie można uwierzyć, że nie jest to kolejna stara, nieśmiertelna Tamiya ?

Wykonanie mi się podoba, pierwsze wrażenie jest dobre. Trochę za żółte zdjęcia ale generalnie dobra robota!

No dokładnie ta Tamiya tania i popularna i prosta, ten z dragona sporo małych części, wnętrze którego nie widać, fajnie spasowany model przynajmniej jak dla mnie, miło mi się go kleiło, na żywo lepiej wygląda, zdjęcia fakt trochę za żółte ale dzś pochmurno i takie wyszły :)

29 minut temu, TAW napisał:

Kolejna Twoja praca, która mi się podoba i kolejny raz napiszę, że masz rękę do robienia scenerii ? Co się dzieje z Kruppem?

Dzięki TAW, faktycznie jak patrzę na Kruppa teraz to :), samo wykonanie, malowanie wiadomo powoli , gorzej jak teraz to dostrzegam, wygląda jak ze żwirowni kurde zdjęty i dostarczony do lasu na bagna :), dobrze że podstawka zabłocona do dziś się broni , nie straciła efektu zabłocenia , myślę że  to kwestia fixera na pigmenty dużo tego pochlapałem, a Krupp obsypany pigmentami suchymi jedynie, nie ma tam żadnego efektu opadów, kwestia nie obeznania w temacie moja, generalnie łatwe do demontażu w przyszłości, może na drugi plan pójdzie gdzieś do jakieś nowej scenerii

Edytowane przez Evildead

Czyli jak to kiedyś było w reklamie: skoro nie widać żadnej różnicy to po co przepłacać? :haha: Ja też bym się nabrał, ale nie kleiłem ani jednego ani drugiego, choć miał być moim drugim czołgiem bo już trzymałem pudło w ręce ?

6 minut temu, TAW napisał:

Czyli jak to kiedyś było w reklamie: skoro nie widać żadnej różnicy to po co przepłacać? :haha: Ja też bym się nabrał, ale nie kleiłem ani jednego ani drugiego, choć miał być moim drugim czołgiem bo już trzymałem pudło w ręce ?

Hehe dokładnie ? to akurat Dragon 6263 ale może byc nieśmiertelną Tamiyą ?

21 godzin temu, bazylms napisał:

Ktoś już pisał że zdjęcia trochę słabe. Generalnie ładna scenka, ale ze względu na zdjęcia ciężko coś więcej powiedzieć. 

Średni aparat z telefonu, robione w pochmurny dzień i jedna mała lampka nocna z boku, faza naszła na zdjęcia to i wrzucone i takie wyszły :), świadomy jestem niedostatków np spaw boczny na wieży , pomalowałem bazowym na dark yellow, zabieram się za dalszy etap tydzień czy tam dwa  póżniej, patrzę a tam szczelina wyszła :) takie to roztargnienie i z powrotem szpachla w tym miejscu , szlifowanie i zaprawka delikatna by nie malować po całości, musiałem kombinować jak to zakamuflować , poszły na to rozjaśniania olejami i pigmenty by to przykurzyć trochę, i jakoś to przykryłem, gąsienice też miały być magic tracki przy zamawianiu modelu pokazane na zdjęciach w sklepie hobbysta, a przyjechały gumowe jednak , trochę to wprowadzanie w błąd klienta, generalnie większych problemów nie było ogólnie bardzo fajny model do sklejenia, bardziej forum muszę przewertować na temat jak to pokazać, fotografować i myślę będzie lepiej następnym razem. Jak by co śmiało można pisać na co tam jeszcze zwrócić uwagę bardziej itp ? Luzik

W dniu 20.06.2020 o 22:08, enten napisał:

No właśnie jak na niego spojrzałem to od razu pomyślałem "ooo, stara tamka", to chyba jakiś syndrom już że widzisz pz 2f i myślisz tamka ?