adize Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam serdecznie, rozpoczynam relację z budowy Nissana Skyline GTR R34. Inbox modelu dostępny jest tutaj: viewtopic.php?t=7208 Model zamierzam pomalować na odcień Zero Paints Midnight blue. Na razie relacja będzie szła wolno, z powodu braku wszystkich farb (już są zamówione - w następnym tygodniu powinny być) oraz egzaminu gimnazjalnego (w następnym tygodniu ) Na razie udało mi się zrobić tyle: Oszlifowane części gotowe do nałożenia podkładu. Może uda mi się dziś pomalować je podkładem . Pozdrawiam, Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Mam pytanie na 5 zdjęciu w inbox-ie jest taka zielona kartka z obrysem szyb.Nie miałem jeszcze z tym do czynienia.Może mi ktoś powiedzieć jak się tego używa? Za podpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Mipan to jest do maskowania szyb w modelu i zapewne będie to papier samoprzylepny Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Mipan to jest do maskowania szyb w modelu i zapewne będie to papier samoprzylepny Pozdrawiam ccrriiss Wszystko się zgadza. Jest to taśma wycięta na kształt szyb do maskowania podczas malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam. No super, rozpoczęłaś relację, będę tu siedział i przyglądał się twojej pracy. Co ja mogę powiedzieć Ci, na tym etapie prac? Ładnie powycinałaś części z ramek, tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 A po co dali te nalepki?? jeżeli kaste maluje się osobno...A potem daje szybki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Maluje się ramki (uszczelki) szyb na kolor czarny - po to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 adize to witaj w klubie ja tez mam za tydzień test ale jakoś nie czuje narzazie stresu DO ADMINA SORRY ZA OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Cześć!! Super jest ten Skyline, w ogóle to mi się podobają już od GT-R2000, GT-R R32, GT-R R33 fajne są!! No ale żeby laska się interesowała rasowymi JDM-ami?? Modelarstwem to rozumiem ale modelarstwem samochodowym, to interesujące!! Pozdro!! Będę wpadał jak coś się będzie działo!! Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam serdelecznie , Oto dzisiejsze prace nad modelem: Złożona kasta oraz zaszpachlowane łączenia - w niektórych miejscach od środka. Ogólnie wypraski Tamiyi są idealne! Części pomalowane podkładem. Teraz czekam na potrzebne farby - zostały dziś wysłane . Pozdrawiam, Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Co to jest za szpachla??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Szpachla Humbrola Model Filler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 A gdzie można taka szpachle dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Paweł216 nie będziemy robić tu czatu . Zapraszam do mnie na gg . EDIT: To już mój 200 post! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Gratulacje modelu i 200postów na forum ja od 500 nie patrze na licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 No zobaczymy jak CI wyjdzie ten Skyline ....ja wkrótce zaczynam swojego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Mała rywalizacja perfekcja wykonania (koksik) vs kobiece ambicje (adize) A co do modelu to narazie wszystko fajnie mam nadzieję że zrobisz go przynajmniej tak ładnie jak DAF-a a może i lepiej Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Dziękuję za wyjaśnienia dotyczące tych maskownic do malowania .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Aktualizacja: Części pomalowane na czarny satynowy Humbrola. Części pomalowane podkładem. Felgi pomalowane na mieszankę Chrome Silver z czarnym. Kasta pomalowana podkładem - jeszcze nie szlifowana. Jutro postaram się pomalować kastę na kolor . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Pięknie wyszedł Ci kolor felg . Super To wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Jak narazie całkiem fajnie Ci idzie Koniecznie przeszlifuj kaste papierem na mokro, po pierwsze dlatego aby wyrównac i pozbyć się paprochów a po drugie kolor będzie lepiej trzymał się kasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Właśnie zabieram się za szlifowanie papierem wodnym kasty, a w międzyczasie nałożyłam kalki na felgi. Oto jak się prezentują wraz z oponami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Mnie osobiście felgi podobają się jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Popieram zdanie KRUGER_MAN-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Piękne te felgi naprawdę . Tak samo pewnie będzie z resztą . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi