Andrzej_LK Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Czekałem na ten model jak na Boże Narodzenie albo przynajmniej Wielkanoc. Kiedy już zostałem szczęśliwym posiadaczem otwarłem pudełko i wydałem z siebie parę westchnień - jedne były związane z zachwytem i uznaniem, inne z rozczarowaniem, jak to zawsze bywa. Odsunąłem na bok wszystko, co na warsztacie i zacząłem dłubać. Na początek jak zawsze u mnie silnik. IBG przykłada się do silników, co zawsze mi się podobało, ale zawsze coś tam można dołożyć. Chyba pojedzie... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Jak to mówią kawał dobrej, nikomu nie potrzebnej roboty Czy może jednak i będzie otwarta maska albo cóś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havoc Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Silnik super, gratuluje kunsztu, zwłaszcza przy takiej pchle. Również czekałem na ten zestaw, na wersję z naczepą, więc chętnie będę śledził relację.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted August 2, 2020 Author Share Posted August 2, 2020 Silnik będzie widoczny, odsłonię z obu stron. Scammell w częściach. Trochę własnego wkładu, największą przygodą było pozycjonowanie błotników. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Fajna plecionka do dźwigu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted August 3, 2020 Author Share Posted August 3, 2020 Klocki przygotowane do malowanek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted August 6, 2020 Author Share Posted August 6, 2020 Zaczęły się malowanki - najpierw service drab, później rozjaśnienie buffem. Oczywiście na pierwszy ogień poszli pozoranci - resoraki zawsze są serią próbną w malarni - warte stosowania. Czasem kolor wygląda świetnie na wzorniku lub w słoiczku, a w realu bywa różnie... 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert72 Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 Jakaś fajna podstawka będzie ? Moze coś na holu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted August 7, 2020 Author Share Posted August 7, 2020 Na początku miało być wyciąganie czołgu z błota, ale chyba trzeba będzie skromniej. Drugi bohater już się klei, niedługo pokażę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted August 10, 2020 Author Share Posted August 10, 2020 Drugi aktor - Austin Tilly. Widać, że inny kaliber Póki co przerwa urlopowa w warsztacie nastąpi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted September 13, 2020 Author Share Posted September 13, 2020 Przerwa trochę dłuższa była niż zamierzałem. Tilly się maluje, obok sprawcy zamieszania. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Ktoś podłożył im świnie.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 Chrumkajacy towarzysze skUNd? Bo widzę że nie Pegasus, uszy inne, lepsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted September 14, 2020 Author Share Posted September 14, 2020 Bo te uszy są najlepsze wędzone.... w czasie wojny pewnie rarytas był. Nie wiem skąd, od kolegi dostałem, trzeba trochę te świnki dopieścić bo linie łączenia grube. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 Będę musiał znowu coś rzeźbić, jak przyjdzie do uzycia tych pegasusuowych, no ale to się powoli robi tradycja Tylko weź tym zwierzakom dodaj trochę zwyczajowej patyny z guana i błocka, żadna szanuąca się śFinia nie może byc taka czysta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted September 15, 2020 Author Share Posted September 15, 2020 Już ja je uśffinię TO początek dopiero z nimi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted September 27, 2020 Author Share Posted September 27, 2020 Trochę to trwało, trudno złapać rytm modelowania w życiu rodzinnym i zawodowym. Ale ruch do przodu jest. A nawet do rowu. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 (edited) Przy takim ułożeniu w rowie przednie koło nie byłoby w tej pozycji, no chyba że prawdziwe też miały nieruchome zawieszenie z plastiku Edited September 27, 2020 by Szydercza Gała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted September 27, 2020 Author Share Posted September 27, 2020 Za późno. Będę musiał z tym żyć. Znajomy dziadka opowiadał, że w instrukcji dla szoferów RAF był specjalny paragraf: Jak wpadłeś do rowu natychmiast wyprostuj koła 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 krzaczory bajeranckie jak winne były świnie to jeszcze obowiązkowo musi być mocny ślad na drodze po hamowaniu i zniosie na bok ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted September 27, 2020 Author Share Posted September 27, 2020 To prawda, na razie nie mam pomysłu jak ten ślad zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 A w krzaczorach to OK, one zasłaniają nienaturalny układ zawiechy. Na tej podstawce możesz już tylko usypac pryzmy z piasku i kamieni.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted September 29, 2020 Author Share Posted September 29, 2020 Pryzymy i kamienie innym razem będą. Przedstawiam dramatis personae: Jane, Staszek i Franek. Do tego dwa pigsy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 29, 2020 Share Posted September 29, 2020 figuranci wieprzki trochę gumowate.... a i kolorystycznie nie wiem czy nie powinny być bardziej jasne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts