Andrzej_LK Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Czekałem na ten model jak na Boże Narodzenie albo przynajmniej Wielkanoc. Kiedy już zostałem szczęśliwym posiadaczem otwarłem pudełko i wydałem z siebie parę westchnień - jedne były związane z zachwytem i uznaniem, inne z rozczarowaniem, jak to zawsze bywa. Odsunąłem na bok wszystko, co na warsztacie i zacząłem dłubać. Na początek jak zawsze u mnie silnik. IBG przykłada się do silników, co zawsze mi się podobało, ale zawsze coś tam można dołożyć. Chyba pojedzie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Jak to mówią kawał dobrej, nikomu nie potrzebnej roboty Czy może jednak i będzie otwarta maska albo cóś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Havoc Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Silnik super, gratuluje kunsztu, zwłaszcza przy takiej pchle. Również czekałem na ten zestaw, na wersję z naczepą, więc chętnie będę śledził relację.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Silnik będzie widoczny, odsłonię z obu stron. Scammell w częściach. Trochę własnego wkładu, największą przygodą było pozycjonowanie błotników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Fajna plecionka do dźwigu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2020 Klocki przygotowane do malowanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Zaczęły się malowanki - najpierw service drab, później rozjaśnienie buffem. Oczywiście na pierwszy ogień poszli pozoranci - resoraki zawsze są serią próbną w malarni - warte stosowania. Czasem kolor wygląda świetnie na wzorniku lub w słoiczku, a w realu bywa różnie... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Jakaś fajna podstawka będzie ? Moze coś na holu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Na początku miało być wyciąganie czołgu z błota, ale chyba trzeba będzie skromniej. Drugi bohater już się klei, niedługo pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2020 Drugi aktor - Austin Tilly. Widać, że inny kaliber Póki co przerwa urlopowa w warsztacie nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Września 2020 Autor Share Napisano 13 Września 2020 Przerwa trochę dłuższa była niż zamierzałem. Tilly się maluje, obok sprawcy zamieszania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Września 2020 Share Napisano 13 Września 2020 Ktoś podłożył im świnie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Września 2020 Share Napisano 14 Września 2020 Chrumkajacy towarzysze skUNd? Bo widzę że nie Pegasus, uszy inne, lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Września 2020 Autor Share Napisano 14 Września 2020 Bo te uszy są najlepsze wędzone.... w czasie wojny pewnie rarytas był. Nie wiem skąd, od kolegi dostałem, trzeba trochę te świnki dopieścić bo linie łączenia grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Września 2020 Share Napisano 14 Września 2020 Będę musiał znowu coś rzeźbić, jak przyjdzie do uzycia tych pegasusuowych, no ale to się powoli robi tradycja Tylko weź tym zwierzakom dodaj trochę zwyczajowej patyny z guana i błocka, żadna szanuąca się śFinia nie może byc taka czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Września 2020 Autor Share Napisano 15 Września 2020 Już ja je uśffinię TO początek dopiero z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 Trochę to trwało, trudno złapać rytm modelowania w życiu rodzinnym i zawodowym. Ale ruch do przodu jest. A nawet do rowu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 (edytowane) Przy takim ułożeniu w rowie przednie koło nie byłoby w tej pozycji, no chyba że prawdziwe też miały nieruchome zawieszenie z plastiku Edytowane 27 Września 2020 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 Za późno. Będę musiał z tym żyć. Znajomy dziadka opowiadał, że w instrukcji dla szoferów RAF był specjalny paragraf: Jak wpadłeś do rowu natychmiast wyprostuj koła 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 krzaczory bajeranckie jak winne były świnie to jeszcze obowiązkowo musi być mocny ślad na drodze po hamowaniu i zniosie na bok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 To prawda, na razie nie mam pomysłu jak ten ślad zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 A w krzaczorach to OK, one zasłaniają nienaturalny układ zawiechy. Na tej podstawce możesz już tylko usypac pryzmy z piasku i kamieni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Września 2020 Autor Share Napisano 29 Września 2020 Pryzymy i kamienie innym razem będą. Przedstawiam dramatis personae: Jane, Staszek i Franek. Do tego dwa pigsy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 figuranci wieprzki trochę gumowate.... a i kolorystycznie nie wiem czy nie powinny być bardziej jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi