Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sznurki się wesoło robią to czas rozkopać coś nowego. Tytuł taki bo nie wiem co z tego uda mi się wydziergać. Miała być Kinugasa ale więcej materiałów mam dla Aoby więc chyba powstanie ta ostatnia. Specjalnie ściągnąłem WoW bo jest tam Aoba z wyglądem prawdopodobnie takim samym jak na zdjęciach z Kure po amerykańskiej wizycie w lipcu 45. Mam też obrazek z rzutem bocznym i pokładu podpisany jako kinugasa 1942 ale wygląda identycznie jak wyżej wspomniana Aoba więc pewno fejk. Chciałem model do zabawy z malowaniem a czeka mnie kolejna orka na ugorze:super: Rycie pokładu dorabianie brakujących pomostów czy stanowisk AA. Będzie wesoło. 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Like 1
Napisano

Hej

Jeśli potrzebujesz materiałów do Aoba to mam ich dość dużo i chętnie się podzielę. 

Rysunek Kinugasy to jest mój obraz Aoba w 1944 roku  z  książki Superdrawings in 3D.

Pozdrawiam,

Waldek

21.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Napisano

Kinugasę na '42 oraz Aobę '45 mam "rozebraną na składniki podstawowe" :) 

image.thumb.png.b75144394f6388e750806d45b69bb3cf.png

image.thumb.png.a02db4d196b11a43bfe9782b539a277e.png

Mam nieco blach testowych z Aoby/Kinugasy powstałych w czasie opracowania zestawu waloryzacyjnego - daj znać jak coś szczególnie potrzebujesz.

• Like 1
Napisano

Myślę, że przy moim obecnym poziomie branie materiałów będzie tylko zwykłym marnotrawstwem. Będzie dobrze jak po skończeniu prac będzie choć trochę przypominać to co jest na pudełku:szczerbol: Choć będę miał pewnie kilka pytań w czasie budowy, bo w sumie prócz ogólników nie wiem nic na temat tego okrętu. No i jakbyście zerknęli czasem czy jakichś kompletnych głupot nie pokleiłem:szczerbol: Zamówiłem rejnbołowe złoto z Chin- pokład + aoba1944.  Pierwszy raz coś kupowałem na ebaju więc jak mnie chińczyki nie oszukajo, nie okradno i nie zrobią ze mnie pedofila, to gdzieś w pazdzierniku będę mógł kontynuować. Takie niby daty wysyłki podało ale nie wiem jak to teraz wygląda w erze światowej paniki z powodu przeziębienia. Puki co posklejałem nieco kadłub. Spasowanie wyborne. Na rufie uskok 1mm:szczerbol: Działka plot już mam.

3.jpg

Napisano
4 minuty temu, Lipa napisał:

Takie niby daty wysyłki podało ale nie wiem jak to teraz wygląda w erze światowej paniki z powodu przeziębienia.

Nic się nie zmieniło. Z Ebay'a wszystko przychodzi normalnie tak jak zawsze, czyli maksymalnie miesiąc, ale po 3 tygodniach powinieneś mieć już wszystko u siebie w domu. 

• Thanks 1
Napisano
4 godziny temu, chudyhunter napisał:

Nic się nie zmieniło. Z Ebay'a wszystko przychodzi normalnie tak jak zawsze, czyli maksymalnie miesiąc....

muszę się nie zgodzić...   na ebay'owe żywiczne panienki czekałem ze 2 miesiące, a teraz czekam na drewniany pokład do Soyi - kupiony 29 czerwca i nadal nie dotarł  :evil:

(przesyłki do PL)

Napisano

W ciągu ostatniego miesiąca kupiłem trzy rzeczy od różnych sprzedawców z Chin. Dwie paczki dotarły po niecałych trzech tygodniach, a na jedną czekalem 24 dni. Teraz kupiłem dwie rzeczy od jeszcze innego chińczyka (3 sierpnia) i wczoraj paczka opuściła Chiny. Tak więc za maksymalnie dwa tygodnie będzie. Nie sądzę by coś się zmieniło. Od dwóch lat regularnie robię zakupy i nigdy nie czekałem dłużej niż 19 dni. Jedynym wyjątkiem jest paczka która dotarła po 24 dniach 

Napisano
9 minut temu, chudyhunter napisał:

Od dwóch lat regularnie robię zakupy i nigdy nie czekałem dłużej niż 19 dni.

OK - skoro masz takie fory i respect w logistyce międzynarodowej to jak będę następnym razem coś brał znad Jangcy to już wiem do kogo się zgłosić :super:   :haha:

Napisano
7 minut temu, M.A.V. napisał:

OK - skoro masz takie fory i respect w logistyce międzynarodowej to jak będę następnym razem coś brał znad Jangcy to już wiem do kogo się zgłosić :super:   :haha:

Hehe spoko :D

Napisano

No dobra.15 sierpnia ok 20 podobno mój pokład PE wylądował w Belgi. Blachy wyszły z biura yanwen cokolwiek to znaczy także nadciąga zuoto:gitara: