Lipa Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 Sznurki się wesoło robią to czas rozkopać coś nowego. Tytuł taki bo nie wiem co z tego uda mi się wydziergać. Miała być Kinugasa ale więcej materiałów mam dla Aoby więc chyba powstanie ta ostatnia. Specjalnie ściągnąłem WoW bo jest tam Aoba z wyglądem prawdopodobnie takim samym jak na zdjęciach z Kure po amerykańskiej wizycie w lipcu 45. Mam też obrazek z rzutem bocznym i pokładu podpisany jako kinugasa 1942 ale wygląda identycznie jak wyżej wspomniana Aoba więc pewno fejk. Chciałem model do zabawy z malowaniem a czeka mnie kolejna orka na ugorze Rycie pokładu dorabianie brakujących pomostów czy stanowisk AA. Będzie wesoło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek_Hiei Napisano 5 Sierpnia 2020 Share Napisano 5 Sierpnia 2020 Hej Jeśli potrzebujesz materiałów do Aoba to mam ich dość dużo i chętnie się podzielę. Rysunek Kinugasy to jest mój obraz Aoba w 1944 roku z książki Superdrawings in 3D. Pozdrawiam, Waldek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Kinugasę na '42 oraz Aobę '45 mam "rozebraną na składniki podstawowe" Mam nieco blach testowych z Aoby/Kinugasy powstałych w czasie opracowania zestawu waloryzacyjnego - daj znać jak coś szczególnie potrzebujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2020 Myślę, że przy moim obecnym poziomie branie materiałów będzie tylko zwykłym marnotrawstwem. Będzie dobrze jak po skończeniu prac będzie choć trochę przypominać to co jest na pudełku Choć będę miał pewnie kilka pytań w czasie budowy, bo w sumie prócz ogólników nie wiem nic na temat tego okrętu. No i jakbyście zerknęli czasem czy jakichś kompletnych głupot nie pokleiłem Zamówiłem rejnbołowe złoto z Chin- pokład + aoba1944. Pierwszy raz coś kupowałem na ebaju więc jak mnie chińczyki nie oszukajo, nie okradno i nie zrobią ze mnie pedofila, to gdzieś w pazdzierniku będę mógł kontynuować. Takie niby daty wysyłki podało ale nie wiem jak to teraz wygląda w erze światowej paniki z powodu przeziębienia. Puki co posklejałem nieco kadłub. Spasowanie wyborne. Na rufie uskok 1mm Działka plot już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 4 minuty temu, Lipa napisał: Takie niby daty wysyłki podało ale nie wiem jak to teraz wygląda w erze światowej paniki z powodu przeziębienia. Nic się nie zmieniło. Z Ebay'a wszystko przychodzi normalnie tak jak zawsze, czyli maksymalnie miesiąc, ale po 3 tygodniach powinieneś mieć już wszystko u siebie w domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 4 godziny temu, chudyhunter napisał: Nic się nie zmieniło. Z Ebay'a wszystko przychodzi normalnie tak jak zawsze, czyli maksymalnie miesiąc.... muszę się nie zgodzić... na ebay'owe żywiczne panienki czekałem ze 2 miesiące, a teraz czekam na drewniany pokład do Soyi - kupiony 29 czerwca i nadal nie dotarł (przesyłki do PL) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 22 godziny temu, blacman napisał: Kinugasę na '42 oraz Aobę '45 mam "rozebraną na składniki podstawowe" fetyszysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 W ciągu ostatniego miesiąca kupiłem trzy rzeczy od różnych sprzedawców z Chin. Dwie paczki dotarły po niecałych trzech tygodniach, a na jedną czekalem 24 dni. Teraz kupiłem dwie rzeczy od jeszcze innego chińczyka (3 sierpnia) i wczoraj paczka opuściła Chiny. Tak więc za maksymalnie dwa tygodnie będzie. Nie sądzę by coś się zmieniło. Od dwóch lat regularnie robię zakupy i nigdy nie czekałem dłużej niż 19 dni. Jedynym wyjątkiem jest paczka która dotarła po 24 dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 9 minut temu, chudyhunter napisał: Od dwóch lat regularnie robię zakupy i nigdy nie czekałem dłużej niż 19 dni. OK - skoro masz takie fory i respect w logistyce międzynarodowej to jak będę następnym razem coś brał znad Jangcy to już wiem do kogo się zgłosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 7 minut temu, M.A.V. napisał: OK - skoro masz takie fory i respect w logistyce międzynarodowej to jak będę następnym razem coś brał znad Jangcy to już wiem do kogo się zgłosić Hehe spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 MAV pewnie zmartwię Cię tą wiadomością skoro tyle czasu czekasz na przesyłkę z Ebay'a, ale wczoraj, czyli po 10 dniach od zamówienia, dwie moje paczki wylądowały w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2020 No dobra.15 sierpnia ok 20 podobno mój pokład PE wylądował w Belgi. Blachy wyszły z biura yanwen cokolwiek to znaczy także nadciąga zuoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi