michal0281 Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 Witam. Jest to dla mnie pierwszy warsztat lotniczy, zwykle robie pancerke w 1/35, ale moje dziecko zdecydowalo sie, ze jesli ma juz cos kleic to chce samolot. Zrobilismy po spitfire z airfixa i okazalo sie, ze dziecku sie podoba. Tym razem nie wybralismy dokladnie takich samych modeli, ja bede robil Fw, a on stodziewiatke. Zdecydowalem sie na weekend edition, mysle, ze na poczatek bedzie ok, no i licze na Wasze dobre rady, bo na lotniczym modelarstwie to ja sie nie znam wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2020 Wnetrze kabiny i podwozia gotowe go malowania, mozna leciec zgodnie z instrukcja, czy jest cos co trzeba zrobic inaczej? ps generalnie zdecydowalem sie, ze bede malowal farbkami mr hobby(lakier), niestety kiedy zamawialem je to nie mieli bialej, mozna lakiery mr hobby rozjasniac zwyklymi akrylami tamki czy sie spi..... farbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 14 godzin temu, michal0281 napisał: mozna lakiery mr hobby rozjasniac zwyklymi akrylami tamki czy sie spi..... farbka? Można, przy czym najlepiej najpierw rozcieńczyć gunze z MLT i dopiero wtedy dodać tamkę. No i mieszać, bardzo dobrze wymieszać. Bo na początku tworzy się jakby taka zawiesina, ale dobre wymieszanie daje pożądany efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Udalo sie posklejac bryle samolotu, troche szlifowania i szpachlowania bylo, ale tylko troche, prawdziwym wyzwaniem bylo oklejenie szybki, pierwszy raz to robilem, ale chyba sie udalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2020 Zaczynam zabawe z malowaniem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2020 RLM76 od mr. Color po wyschnieciu okazal sie sporo coemniejszy niz sie spodziewalem, trochy wiec rozjasnilem, czy bedzie to dobrze wygladac? Nie wiem, braki w robieniu samolotow daja o sobie znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Ja tu braków nie widzę, może, ewentualnie przygasiłbym spód jeszcze jedną, transparentną warstwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Dzięki, właśnie pomalowałem górę i chyba już tak fajno nie poszło, jutro będę kontynuował walkę z materią, ps a jak robi się antenkę (tą od kabiny do statecznika pionowego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Września 2020 Autor Share Napisano 2 Września 2020 Model prawie pomalowany i dostal kalkomanie, dodam jeszcze z jedna cienka warstwe lakieru i jutro zaczynam robic washa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Września 2020 Autor Share Napisano 5 Września 2020 Juz prawie gotowy, nadal mam problem z linka(antenka), kupilem zylke wedkarska 0.2, ale jakos tak troche masywnie wyglada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 5 Września 2020 Share Napisano 5 Września 2020 Linkę możesz zrobić z wyciągniętej nad świeczką ramki. Da się łatwo osiągnąć grubość włosa, a pewnie są specjaliści, którzy wyciągną jeszcze cieńszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi