Agnieszka Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 (edited) Model sprzed kilku lat, ale sądzę, że warto się pochwalić. Nie tylko motywy kosmiczne mnie interesują, ale ogólnie nietypowe konstrukcje. Swego czasu ujrzałam model z serii projektów Da Vinci, Italeri 3104 Leonardo Da Vinci Multi-Cannon Gunship. Jak to u Da Vinci konstrukcja oryginalna, ale zupełnie niepraktyczna. Spodobała mi się grafika na pudełku i postanowiłam odzwierciedlić konstrukcję wewnętrzną i odsłonić fragment osłony „pancernika”. Na początek wycięłam fragment z górnej osłony i starałam się przy malowaniu zróżnicować odcienie drewna. Plastikowe profile, przycinanie, dopasowywanie i powstał szkielet. Dodałam jeszcze kule armatnie jak na galeonach. Jeszcze tylko podstawka z cienkich deseczek balsowych. Edited August 16, 2020 by Agnieszka 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 Wygląda jak UFO ale rozumiem, że to obiekt pływający miał być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KayFranz Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 Odlot. Zarówno w sensie modelarskim, jak i w kwestii inwencji konstruktora. Praktyczność zastosowania podobna jak u tego "helikoptera" z 1915 roku: A przy okazji - kto ładował armatki ponownie? Delfiny? Bo to nie są działa z zamkiem, tylko ładowane od przodu. Obsługa zresztą i tak była zajęta robieniem za silnik, z chłodzeniem wodnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 Chyba głównie w jednym kierunku, po strzale obrót łodzi o jedno działo i łącznie wyszło jak seria z pepeszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts