Agnieszka Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) Model sprzed kilku lat, ale sądzę, że warto się pochwalić. Nie tylko motywy kosmiczne mnie interesują, ale ogólnie nietypowe konstrukcje. Swego czasu ujrzałam model z serii projektów Da Vinci, Italeri 3104 Leonardo Da Vinci Multi-Cannon Gunship. Jak to u Da Vinci konstrukcja oryginalna, ale zupełnie niepraktyczna. Spodobała mi się grafika na pudełku i postanowiłam odzwierciedlić konstrukcję wewnętrzną i odsłonić fragment osłony „pancernika”. Na początek wycięłam fragment z górnej osłony i starałam się przy malowaniu zróżnicować odcienie drewna. Plastikowe profile, przycinanie, dopasowywanie i powstał szkielet. Dodałam jeszcze kule armatnie jak na galeonach. Jeszcze tylko podstawka z cienkich deseczek balsowych. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez Agnieszka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Wygląda jak UFO ale rozumiem, że to obiekt pływający miał być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Odlot. Zarówno w sensie modelarskim, jak i w kwestii inwencji konstruktora. Praktyczność zastosowania podobna jak u tego "helikoptera" z 1915 roku: A przy okazji - kto ładował armatki ponownie? Delfiny? Bo to nie są działa z zamkiem, tylko ładowane od przodu. Obsługa zresztą i tak była zajęta robieniem za silnik, z chłodzeniem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Chyba głównie w jednym kierunku, po strzale obrót łodzi o jedno działo i łącznie wyszło jak seria z pepeszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi