Skocz do zawartości

Tiger I AVF CLUB 1:35

jarross

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, że na pierwszego Tygrysa wybrałeś  model AFV, więcej tego nie rób, podobnie unikaj Italeri czy Academy, tym bardziej, że jak widać trochę ogarniasz

to wal teraz w Dragony ewentualnie RFM.

Malowanie modelu całkiem ok oprócz tych zacieków na burtach, ale technicznych wpadek trochę zaliczyłeś.

Np ten zimmerit?

2 godziny temu, Seb napisał:

Szkoda, że na pierwszego Tygrysa wybrałeś  model AFV, więcej tego nie rób, podobnie unikaj Italeri czy Academy, tym bardziej, że jak widać trochę ogarniasz

to wal teraz w Dragony ewentualnie RFM 

Malowanie modelu całkiem ok oprócz tych zacieków na burtach, ale technicznych wpadek trochę zaliczyłeś.

Np ten zimmerit?

Byłbym idiotą jakbym na pierwszy ogień wybrał model za 200-300pln, dlatego wybór padł na AFV, model zbiera całkiem niezłe opinie (Terry Ashley & PMMS) i klei się go na prawdę sympatycznie, co do  Italeri i Academy wiem, ze nie tędy droga. Z zaciekami rdzawymi przesadziłem kapkę ale jest efektownie (dla mnie). Zimmerit robiłem pierwszy raz i wiem że jest za słabo widoczny, przy następnych modelach będzie lepiej. Dzięki 

Edytowane przez jarross
poprawa

17 minut temu, jarross napisał:

Byłbym idiotą jakbym na pierwszy ogień wybrał model za 200-300pln, dlatego wybór padł na AFV, model zbiera całkiem niezłe opinie (Terry Ashley & PMMS) i klei się go na prawdę sympatycznie.

Nie pisałeś, że to Twój pierwszy model tylko pierwszy Tygrys.

Ten model jedynie mógł "zebrać dobre opinie" kilkanaście lat temu jak pojawił się na rynku, bo miał niewielką konkurencję i pseudo ruchome zawieszenie😁

Chociaż i tak starsza Tamiya była lepsza i na początek polecam właśnie Tygrysy tej firmy.

Pierwszy tygrys i pierwszy czołg z 2wś, - model piąty. Ale czołgi z 2wś skleja się trochę inaczej, mam wrażenie że trudniej (np. zimmerit). Doprawdy nie wiem co jest złego w AFV za 110pln z jednak ruchomym zawieszeniem, które działa a z tego co wiem to po nim doszedł tylko Dragon i RFM, reszta chyba już była... Ale ok. ekspertem nie jestem, mam po prostu swoje zdanie. Co do zimmeritu, to na żywo jest bardziej widoczny, powiedzmy że nie trzeba się wpatrywać - robiony narzędziem Tamiya i szpachlówką (ostatni raz zresztą).