jarross Napisano 6 Października 2020 Share Napisano 6 Października 2020 Witam wszystkich. Pierwszy tygrys i pewnie nie ostatni. Zapraszam do komentowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 Lufę bym przykurzył bo nie pasuje do reszty. Poza tym bardzo fajnie. Pracochłonne camo, gratuluję cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 Szkoda, że na pierwszego Tygrysa wybrałeś model AFV, więcej tego nie rób, podobnie unikaj Italeri czy Academy, tym bardziej, że jak widać trochę ogarniasz to wal teraz w Dragony ewentualnie RFM. Malowanie modelu całkiem ok oprócz tych zacieków na burtach, ale technicznych wpadek trochę zaliczyłeś. Np ten zimmerit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Seb napisał: Szkoda, że na pierwszego Tygrysa wybrałeś model AFV, więcej tego nie rób, podobnie unikaj Italeri czy Academy, tym bardziej, że jak widać trochę ogarniasz to wal teraz w Dragony ewentualnie RFM Malowanie modelu całkiem ok oprócz tych zacieków na burtach, ale technicznych wpadek trochę zaliczyłeś. Np ten zimmerit? Byłbym idiotą jakbym na pierwszy ogień wybrał model za 200-300pln, dlatego wybór padł na AFV, model zbiera całkiem niezłe opinie (Terry Ashley & PMMS) i klei się go na prawdę sympatycznie, co do Italeri i Academy wiem, ze nie tędy droga. Z zaciekami rdzawymi przesadziłem kapkę ale jest efektownie (dla mnie). Zimmerit robiłem pierwszy raz i wiem że jest za słabo widoczny, przy następnych modelach będzie lepiej. Dzięki Edytowane 7 Października 2020 przez jarross poprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 17 minut temu, jarross napisał: Byłbym idiotą jakbym na pierwszy ogień wybrał model za 200-300pln, dlatego wybór padł na AFV, model zbiera całkiem niezłe opinie (Terry Ashley & PMMS) i klei się go na prawdę sympatycznie. Nie pisałeś, że to Twój pierwszy model tylko pierwszy Tygrys. Ten model jedynie mógł "zebrać dobre opinie" kilkanaście lat temu jak pojawił się na rynku, bo miał niewielką konkurencję i pseudo ruchome zawieszenie Chociaż i tak starsza Tamiya była lepsza i na początek polecam właśnie Tygrysy tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 Pierwszy tygrys i pierwszy czołg z 2wś, - model piąty. Ale czołgi z 2wś skleja się trochę inaczej, mam wrażenie że trudniej (np. zimmerit). Doprawdy nie wiem co jest złego w AFV za 110pln z jednak ruchomym zawieszeniem, które działa a z tego co wiem to po nim doszedł tylko Dragon i RFM, reszta chyba już była... Ale ok. ekspertem nie jestem, mam po prostu swoje zdanie. Co do zimmeritu, to na żywo jest bardziej widoczny, powiedzmy że nie trzeba się wpatrywać - robiony narzędziem Tamiya i szpachlówką (ostatni raz zresztą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 Tygrysów nigdy za wiele, ładny, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi