mikemc Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Witam. Kilka zdjęć małej dioramy wykonanej kilka miesięcy temu, jako prezent urodzinowy dla żony. Figurka to model cyfrowy wydrukowany na żywicznej drukarce anycubic. Pozdrawiam 6 Quote
mandrivecs Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Fajny koncept i świetne wykonanie. Mi się podoba! Mega nieszablonowy projekt! Quote
M.A.V. Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 niezły chociaż chyba muszę odwiedzić okulistę i zwiększyć szkła bo w pierwszej chwili jak mi się miniatura wyświetliła to myślałem że to jakaś syrena Quote
mikemc Posted October 14, 2020 Author Posted October 14, 2020 Tak wpadłem na pomysł w czasie przeglądania modeli na cgtrader. Po za tym wykonanie tej dioramki pozwoliło mi nabrać trochę doświadczenia nad pracą z żywicą epoksydową. Starałem się tą wiedzę wykorzystać przy budowie mojej drugiej dioramy, podobnej tematycznie. Mimo to nie unikniemy tam podstawowych błędów. Quote
Piotr_W Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 MInął ponad miesiąc a tu dwa komentarze. Praca moim zdaniem na poziomie bardzo wysokim. Bardzo ładnie oddana głębia, przestrzeń i fale na powierzchni. Cały "środek" zrobiony z dokładnością. Ładna ekspresja w "figurce". Tylko nie rozumiem jednego - takie znane forum i tylko dwie wypowiedzi? Na temat byle czołgu każdy potrafi rozmawiać godzinami a jak macie przed sobą naprawdę dobrą pracę to jest totalna cisza. Myślę, że to zniechęca. Autor włożył w to dużo pracy i serca. Szkoda, że nikt tego nie widzi. 1 Quote
Baas ArK Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 Widzą, widzą. Tylko zaniemówili z wrażenia. 1 1 Quote
Recommended Posts