Jeden48 Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Cześć. Model który zrobiłem jakiś czas temu, teraz zrobiłem trochę lepsze zdjęcia. Pierwszy mój model, w którym nie namalowałem jednolicie koloru tylko próbowałem jakoś to urozmaicić. Czy wyszło? No chyba średnio, ale na czymś trzeba się uczyć. No i orzełek zawsze cieszy. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Fajna dioramka, brawo za modelik nasz Polski ze wschodu. Generalnie wszystko OK. Kalkomania na ostatnim zdjęciu trochę się srebrzy. Żeby temu zapobiec w przyszłości, kładź ją na błyszczącą gładką powierzchnię (polakieruj model lakierem błyszczącym). Możesz także używać płynów pod i na kalki typu SOL/SET. Tak trzymaj!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Podoba mi się. Brawo za winietkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Do oceny cieniowania poczekaj na stanowisko profesora modulacji - niejakiego Spottera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Cześć! Spotter się pewnie wnerwi, że za niego piszę, ale on by powiedział "weź to od razu wszystko zmyj i zrób od nowa, bo co to ma być za G" - taki ma chopak styl. Ja bym powiedział - całkiem w porządku, zwłaszcza jak na pierwszy raz (koniecznie musisz napisać do "Bravo" :-). Bardzo ładna podstawka. Mam pewne wątpliwości co do górnej krawędzi stropu i wieży - tu wyszło to rozjaśnienie trochę nienaturalnie, moim zdaniem - ale na pewno o wiele lepiej niż gdyby całość była pomalowana na jeden kolor. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeden48 Napisano 21 Listopada 2020 Autor Share Napisano 21 Listopada 2020 W dniu 9.11.2020 o 13:23, pmroczko napisał: Ja bym powiedział - całkiem w porządku, zwłaszcza jak na pierwszy raz (koniecznie musisz napisać do "Bravo" :-). Kaszanki opisywać nie będę. Też mam wrażenie, że nie wszystko wygląda tak jak powinno w tym modelu. Chyba... Brakło mi trochę wyobraźni jak to powinno wyglądać na gotowo i trochę pogubiłem się w koncepcji (plus pośpiech?). No ale na czymś się trzeba się uczyć. Cieszy mnie ogólnie to pozytywne przyjęcie modelu (i jeszcze bardziej pozytywne przyjęcie podstawki). Mam nadzieję następne będą lepsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi