toled Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 No to lecimy z nowym projektem. Dodatkowo zachciało mi się nagrywać filmy na YouTube, więc jest podwójnie ciężko prowadzić warsztat. Zestaw prezentuje się następująco: Dzisiaj już podłubalem i jestem po drugiej warstwie bezbarwnej. Trzeba przyznać, że kolor jest super. Clear to GX100. Sama baza nie zwiastowała cudów, dopiero bezbarwny wyciągnął piękno lakieru. Tak więc do następnej aktualizacji. Idzie jak krew z nosa, ale cierpliwości nigdy za wiele:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 22 Listopada 2020 Autor Share Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) Mała aktualizacja. Koła poszły do Cleanluxa żeby wywalić chrom. Potem dostały podkład Mr. Surfacer 1500, na koniec czarny mat + bezbarwny. Jak wyschnie, będę na felgi kładł AK extreme metal Chrome - jestem ciekaw jak wyjdzie, bo tego ustrojstwa jeszcze nie testowałem. Przy okazji jaki wosk polecacie do wykończenia nadwozia? Edytowane 22 Listopada 2020 przez toled Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 59 minut temu, toled napisał: Mała aktualizacja. Koła poszły do Cleanluxa żeby wywalić chrom. Potem dostały podkład Mr. Surfacer 1500, na koniec czarny mat + bezbarwny. Jak wyschnie, będę na felgi kładł AK extreme metal Chrome - jestem ciekaw jak wyjdzie, bo tego ustrojstwa jeszcze nie testowałem. Przy okazji jaki wosk polecacie do wykończenia nadwozia? Musisz uważać z AK bo łatwo się ściera a wosk to Carnauba do karoserii samochodowych bedzie najlepszy. A to laga Kawasaki , jest Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Daj link do kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 https://www.youtube.com/channel/UCiXGtPl7H_vDpmDbyBkYuBw Ostrzegam - wali prostotą i póki co amatorszczyzną w nagrywaniu Ale mi to pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 23 Listopada 2020 Co sądzisz o tym lakierze? Nie za "duży" przypadkiem? Pytam, bo w realu może nie robi takiego przerysowanego efektu... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 Jeżeli chodzi o ziarno tego koloru, to uważam, że jest jednym z drobniejszych, które kiedykolwiek używałem jeżeli chodzi o niebieskie metaliki. Porównałbym je do Zero Paints. Aczkolwiek nawet mogłoby być drobniejsze. Nie będę tutaj robił żadnych reklam, ale mi osobiście farbami Creative Colors maluje się doskonale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Czy te farby musisz rozcieńczać, czy wlewasz do aero takie jakie ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Wlewasz do aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) 38 minut temu, Bartas89 napisał: Czy te farby musisz rozcieńczać, czy wlewasz do aero takie jakie ją? Farby i lakiery Creative Colors są szczegółowo opisane na Forum: Edytowane 23 Listopada 2020 przez Dorotka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 24 Listopada 2020 Autor Share Napisano 24 Listopada 2020 10 godzin temu, Bartas89 napisał: Czy te farby musisz rozcieńczać, czy wlewasz do aero takie jakie ją? Ogólnie wlewasz do aero. Chociaż ja ten niebieski troszeczkę rozcieńczałem High Level Thinnerem. Ale to dosłownie kilkanaście kropel na cały słoik:) I najważniejsze - przy malowaniu maska na twarzy, bo są dość mocne zapachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Listopada 2020 Autor Share Napisano 26 Listopada 2020 Całkiem nieźle wygląda ten AK Extreme Metal. Felga prezentuje się milion razy lepiej niż na tym Tamiyowskim, świecącym się jak psu tyłek chromie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 1 minutę temu, toled napisał: Całkiem nieźle wygląda ten AK Extreme Metal. Felga prezentuje się milion razy lepiej niż na tym Tamiyowskim, świecącym się jak psu tyłek chromie. Bo to prosę Pana bardzo dobre farby są. Moje ulubiene 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Listopada 2020 Autor Share Napisano 26 Listopada 2020 Od razu jakby ktoś chciał kombinować - z clearem LP-9 raczej się nie lubią - kolor robi się ciemniejszy i bardziej przypomina Chrome Silver x11 z dużym ziarnem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 8 minut temu, toled napisał: Od razu jakby ktoś chciał kombinować - z clearem LP-9 raczej się nie lubią - kolor robi się ciemniejszy i bardziej przypomina Chrome Silver x11 z dużym ziarnem Na nie można lać Alclady, choć też trochę tracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Listopada 2020 Autor Share Napisano 26 Listopada 2020 Dla porównania. Lewa po użyciu clear LP-9, prawa bez. (dodaje tylko dla potomnych, jakby im wpadło coś do głowy:D) Od razu zauważyłem jedną różnice w porównaniu do Alclada - mogę je palcować, lekko spolerować, na Alcladzie zawsze mi ślady zostawały:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 Mnie się ta opcja ciemnienia nawet kiedyś przydała: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 Ja przy którymś chromowaniu zrobiłem doświadczenie, do chromu ALC dodałem kropelkę Chromu IPP Paint ( który się nie ściera ale sam daje gorszy efekt chromu) dobrze wygulgałem w aero , dmuchnąłem na czarny połysk , efekt chromu taki sam jak samo ALC , można było brać w paluchy i nic się nie wytarło. Chrom firmy Spaz Stix daje bardzo dobry efekt i się nie ściera ale w Europie raczej jest nieosiągalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 Jeżeli chodzi o chromy lustrzane, to uważam, że Mołotow, ale nakładany aero jest jednym z najlepszych wyborów, wada niestety taka, że jest nietykalny. Dobrze też się prezentuje chrom od Gravity, jakość podobna jak Alclad, na Youtube wielokrotnie widziałem też proszki do wcierania, też efekty niezłe. Boli mnie jedno, że oryginalny Tamiyowski chrom zaczyna być bardziej zabawkowy. Kiedyś był jednym z najlepszych wizualnie, teraz przypomina nawet Revella - więc albo Tamiya się pogorszyła albo Revell poprawił Dzisiaj w zaprzyjaźnionym sklepie modelarskim zaglądałem do pudła z Aventadorem Roadster z Aoshimy - bardzo ładne felgi tam ma, nie jest to lustrzany chrom, coś bliżej mojego AK Chrome. Ogólnie organoleptycznie niezłe wrażenie na mnie zrobił ten zestaw i rozważam nawet jego zakup w niedalekiej przyszłości;-) A wracają do tematu - dzisiaj już składam felgi w całość, w weekend pewnie będę ogarniał tarcze hamulcowe i w ruch w końcu pójdzie blacha z Hobby Design. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) Możesz śmiało brać, zrobiłem ale nie Cabrio.Malowalem go bazą wodną w kolorze Arancio Argos i na to clear 2k. Niesamowite doznanie przy malowaniu , zamiast thinera rozcięczanie wodą i ziarno metaliczne drobne. Co do proszków metalicznych to Ushi Powder jest dobry. Edytowane 27 Listopada 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 Znalazłem trochę czasu, złożyłem koła do kupy. Tarcze w stadium - małpa dostała aerograf Ale jutro właściwe malowanie i blachy:) Będzie piknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, cayman napisał: Możesz śmiało brać, zrobiłem ale nie Cabrio.Malowalem go bazą wodną w kolorze Arancio Argos i na to clear 2k. .... Ja tam swojego malowałem ZP Edytowane 27 Listopada 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 Kolor zajefajny , tylko czy w ZP ten fiolet jest fluoroscencyjny.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 32 minuty temu, cayman napisał: Kolor zajefajny , tylko czy w ZP ten fiolet jest fluoroscencyjny.? Pewnie żeby się przekonać, trzeba kupić. Jeszcze Gravity ma ten kolor. To już zboczenie, uciekam w kolorystykę modelu, którego nawet jeszcze nie mam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi