FLECZER Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2021 Niby to IBG ale ta marka nie ma tych modeli w ofercie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2021 Nareszcie... Na przełomie wieków zakupiłem wieżyczkę Armo do wykonania konwersji KW-2 w wersji ze skośną przednią płytą. Oczywiście modelu KW nie posiadałem no bo i po co. Przeleżała sobie około 10lat i gdy wróciłem do modelarstwa seria czołgów KW poszła na pierwszy ogień. Zwróciło moją uwagę zdjęcie porzuconego KW-2 mijanego przez Bizona. Do posiadanej wieży wykonałem metoda scratchu brakujący kadłub czołgu wzorując się na tej fotografii. Odstępstwem jest zamknięty właz. Gdy pojawił się wrześniowy PzKpfw I ausf. B przypomniałem sobie o tej fotografii i zakupiłem jeden modelik więcej właśnie z myślą o odtworzeniu scenki. Do zbudowania Bizona brakowało tylko armaty. Mam ją od wczoraj... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 13 Czerwca 2021 Share Napisano 13 Czerwca 2021 W dniu 27.04.2021 o 13:58, FLECZER napisał: Niby to IBG ale ta marka nie ma tych modeli w ofercie Ta plandeka genialna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2021 12 minut temu, Klapouch napisał: Ta plandeka genialna. A dziękuję bardzo. Chusteczka, wikol i dużo cierpliwości której dzisiaj chyba mam już mniejsze pokłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 18 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2021 Nigdzie mi się nie spieszy więc maleńkie postępy godne wielkości modelu. Zdecydowałem się na zbudowanie wierzchu kadłuba od podstaw. W zestawowym musiałbym i tak modyfikować błotniki bo układ narzędzi jest inny w bisonie a inny w panzer1. Musiałbym wyciąć spory kawał nadbudówki a do tego została by mi wieżyczka. Nawet jeśli nie odtworzę w idealny sposób detali płyty silnika to i tak po postawieniu działa niewiele będzie z tego widać. Oryginalny wierzch kadłuba i wieżę mogę w przyszłości wykorzystać do budowy czołgu po błotniki utopionego w jakimś bagienku lub jeziorku po załamaniu się lodu. Takie małe, modne eko less waste. Oczywiście jak to u mnie standartowo gąsienice uzyskały "bieżnik". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 19 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2021 Jedna krateczka zrobiona. Nie jest idealnie ale FtF daje w tym miejscu prostą gładką ściankę wiec jest lepiej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Czerwca 2021 Share Napisano 19 Czerwca 2021 Coraz fajniej ci to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2021 19 godzin temu, Adamo722 napisał: Coraz fajniej ci to wychodzi Dzięki. Cieszę się że się podoba aczkolwiek przyznam się że mogłem się bardziej postarać. Demotywujaco działa na mnie fakt że obecność działa po pierwsze sporo zasłoni a po drugie będzie wiele innych elementów odwracających uwagę. Najlepszą kartkę zrobiłem z blaszek i porównanie na fotkach to pokazuje. Natomiast widać o ile lepiej to wygląda niż pudełkowe FtF. Niebawem zacznę stawiać nadbudówkę i sprawdzę ile wnętrza muszę zrobić żeby nie było pusto a jednocześnie żeby się nie narobić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi