art1992 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 Kilka nowych fotek.. jutro biorę się za malowanie małego sprzętu i figurek. Z przodu trzeba zaszpachtlowac, usunąc watę, która gdzie niegdzie sie przyczepiła, odczepic CA na kółkach, pomalowac klape do silnika. I wiele innych rzeczy których tutaj nie wymieniłem a są niezbędne do skonczenia modelu. Pozdrawiam art1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 No, no ciekawie wygląda. Co poprawić wiesz. Do czego bym się przyczepił: lewa gąska jest przyklejona troszkę krzywo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 jakich farb użyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 Malowany był tak: bazowo --> dunkengleb pactry plamy nr. 1 --> olivgrün pactry plamy nr. 2--> panzer brown humbrola na zasadzie zamalowac olivgrün panzer brownem, ale nie do końca(aby powstała obwódka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Jedyne co bym w nim poprawił to gąski bo ich łączenia dałeś na kołach napędowych i napinających i nieładnie to odchodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 Jedyne co bym w nim poprawił to gąski bo ich łączenia dałeś na kołach napędowych i napinających i nieładnie to odchodzi.... dzięki za radę lecz niestety nie da sie tego zmienic , ponieważ: a) są przyklejone b) z niewyjaśnionych powodów 3 razy mi się złamały i nie dał bym rady tych złamań założyc na koło napędowe lub napinające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 A ostrzegałem. Te gąski to katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Kiedyś dawno w Jagdpantherze z tymi samymi gąskami udało mi się coś z tego zrobić. Kwestia odpowiedniej ilość CA, a wręcz jego wylewania od tylnej strony kół. w ten sposób przyklejałem gąsienice po kilka centymetrów co 10 minut. No i dobrze jakby łączenie wypadło w górnym biegu, łatwiej sie klei dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 gąski są daremne. to prawda ale pozatym model przyjemnie się klei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 No to troszkę zaniedbałem... Ale fotki są: Model nie jest jeszcze skończony... zostanie przypigmentowany razem z podstawką, której budowe dziś rozpocząłem.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 A ślady po wypychaczach na zapasowych gąskach to się same zaszpachlują? Pomalowany ładnie - fajnie położone kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 trafiony zatopiony.... zapomniałem o tych wypychaczach, dziś poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Galeria Końcowa: Jak jest tak jest, model uznaję za ukończony.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Fajny model dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Ładny modelik, na pierwszy rzut oka kole ta niedomalowane rura na burcie czołgu - tam chyba bł stuff do czyszczenia lufy ?!). Płyta nad silnikiem nie spasowana i zawiasy urwane chyba co ? Sam kamuflaż to jeden z moich ulubionych. Jest chyba taka Pantera z starych zeszycikach o kursku też, no i na pz.punkcie Kartony wiem od kogo, sam z autorem wymyślałem napisy na pudłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Ładny modelik, na pierwszy rzut oka kole ta niedomalowane rura na burcie czołgu - tam chyba bł stuff do czyszczenia lufy ?!). Płyta nad silnikiem nie spasowana i zawiasy urwane chyba co ? Sam kamuflaż to jeden z moich ulubionych. Jest chyba taka Pantera z starych zeszycikach o kursku też, no i na pz.punkcie Kartony wiem od kogo, sam z autorem wymyślałem napisy na pudłach Dzięki, muszę przyznać ze fajne są te kartony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi