reggy Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 No to podmalowałem trochę. Zacząłem już sidoluxować, gdy uświadomiłem sobie, że nie pomalowałem bandaży gumowych na kołach ... Dobrze że nie przejechałem kół sidoluxem bo malowanie po błyszczącej powierzchni miłe nie jest. No więc póki co jest tak jak na fotkach, pora na wash... Błyszcząca powierzchnia bardzo przejaskrawia fakturę powierzchni, ale już widzę oczyma wyobraźni, że po washu to będzie fajnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Dobrze że nie przejechałem kół sidoluxem bo malowanie po błyszczącej powierzchni miłe nie jest. Ależ wręcz przeciwnie, puszczając tam "czarnofarb"..omija Cię maskowanie kół. A sam model, jak dotąd-"jest dobrze, nie trza psuć" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Właśnie mi się lepiej pactrami maluje po błyszczącej powierzchni... bardzo dobrze w tedy kryje szczególnie czarna farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Kurde no model I Klasa jak dla mnie !! Miałem nawet zamiar jakiś czas emu sobie go kupić ale zdecydowałem się na coś innego. Czekam na efekt końcowy i pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 No, no Reggy cóż ja tu widzę?? a no widzę, że sie nie opierdzielasz. Co do modeliku to muszę prwdziwe arcydzieło znowu wykonałeś. Brawo!! oby tak dalej. A i jeszcze takie pytanko z mojej strony, ile cie kosztował ten modelik z blaszkami?? Za ta robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Maja 2008 Autor Share Napisano 29 Maja 2008 Modelik miałem jako nagrodę za konkurs w zeszłym roku, a za blachy dałem dwa razy po 35zł w Olsztynie. Cieszę się, że póki co się podoba, aż chce się robić dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Bardzo wporzo .... szczególnie podoba mi się efekt odlewu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 aż chce się robić dalej A nam chce się patrzeć. Tez mam taki modelik w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Maja 2008 Autor Share Napisano 31 Maja 2008 Zrobiłem pierwszego lekkiego wash-o-filtra. Farba poszła na cały model bez ścierania, bo uznałem, że kolor mi się nie podoba i jest za mało "olive drabbowy" Teraz jest chyba okej. Ale punktowo (szczególnie na osłonie transmisji) muszę poprawić bo jest za słabo. Po washu sobie przypomniałem, że zapomniałem nałożyć kalki... Swoją drogą, to już 3 raz z rzędu. Szczęściem w nieszczęściu kalka była tylko jedna, więc lokalnie zmyłem wash i nałożyłem kalkę. Zastanawiam się czemu Academy pokrywa swoje kalki teflonem? Bo jak inaczej wytłumaczyć to, że żadne płyn ich nie bierze ani od spodu ani od góry? Koreańcom się w głowach przewraca. Ale żarty żartami, kosmiczne ilości Mr. Mark Settera nie zrobiły na kalce wrażenia. Dopiero zmywacz Wamodu nałożony dokładnie na kalkę trochę ją zmiękczył. I git, choć i tak kalka zwiększyła znacznie grubość przedniego pancerza... Póki co jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Szczęściem w nieszczęściu kalka była tylko jedna, więc lokalnie zmyłem wash i nałożyłem kalkę. Zastanawiam się czemu Academy pokrywa swoje kalki teflonem? Bo jak inaczej wytłumaczyć to, że żadne płyn ich nie bierze ani od spodu ani od góry? Koreańcom się w głowach przewraca. Ale żarty żartami, kosmiczne ilości Mr. Mark Settera nie zrobiły na kalce wrażenia. Dopiero zmywacz Wamodu nałożony dokładnie na kalkę trochę ją zmiękczył Wyszło, jak wyszło - całkiem ok. Troszkę nierówno ta kalka, ale to w końcu czołg. Jeśli chodzi o kalki to w przypadku Academy, warto zmienić na Techmod - za grosze nakupisz arkusz gwiazd na kilka modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 piekne... czy to sepia czy umbra? wysoko stawiasz poprzeczkę, nie ma co... podziwiam, właściwie to nawet nie wiem czy bardziej model czy zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Maja 2008 Autor Share Napisano 31 Maja 2008 piekne... czy to sepia czy umbra? Brąz van Dycke od Talensa (Van Gogh). Moja najulubieńsza farbka. Teraz poczekam dwa dni aż wyschnie i zalakieruję na satynę - potem pójdą w ruch inne kolorki. Troszkę nierówno ta kalka, ale to w końcu czołg. Oj tak, nie jest idealnie równo. Ale po zmiękczeniu Wamodem już z pozycjonowaniem był problem i musiało tak zostać... Mea Culpa wysoko stawiasz poprzeczkę, nie ma co Aj tam, jaka znów poprzeczka. Ona jest już pod Twoimi nogami! Ty wysoko z mundurami figurek w 1:72 postawiłeś - tak że dłuuuugo nie przeskoczę. model czy zdjęcia... Kurczę, ja mam starusieńkiego Olympusa i to jeszcze kompakt Co prawda wiem co do czego w nim służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Wiadomo to na pewno ci sie należy. Modelik I klasa, tylko gdybyś dodał jakieś graty, Academy chyba jakieś dodała prawda? No to Reggy Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Maja 2008 Autor Share Napisano 31 Maja 2008 Właśnie ja nie chce dawać gratów. Chce zrobić golasa specjalnie, choć gratów mam trochę i od Academy i żywicznych, i z innych zestawów nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Kurde no świetna praca !! Jakaś załoga bedzie do niego szła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Aha, a co z załogą?? Reggy zrobisz jakąś wypasioną dioramke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 Nie nie, do tego modelu nie robie ani figur ani dioramek. To ma być taki goły model, gdzie można zdjąć górę i sobie pooglądać co miał w środku. Przy następnych czołgach obiecuje coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Przy następnych czołgach obiecuje coś zrobić Trzymamy cię za słowo. Czyli modelik już skończony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 Czyli modelik już skończony?? Bynajmniej. Jeszcze ciekawy rozdział p.t. "Farby olejne cz. II" przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Jupi! jupi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 Pobawiłem się olejami. Kadłub do fotki mi krzywo wskoczył, więc z jest szpara (tak jakby co). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 no i co dalej Reggy planujesz? na razie fajnie, domyslam sie ze jeszcze go podmalujesz efektami jakimi to tu to tam - tylko prosze Cie nie matuj go hehe, tak jest fajnie metalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 no i co dalej Reggy planujesz? No właśnie sam do końca nie wiem. Muszę go obejrzeć w dziennym świetle i oddać medytacji, bo nie mam wyraźnej koncepcji. Nie chce go mocno tyrać, bo wtedy głupio by wyglądał bez gratów na pace. Pewno usyfię go delikatnie. W każdym razie, to nie koniec! tylko prosze Cie nie matuj go hehe, tak jest fajnie metalowy. Się wie. Już od czasów konkursowego Tigera lakiery matowe odeszły u mnie do lamusa. Są inne sposoby na osiągnięcie pożądanego połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Moim zdaniem Reggy gdybyś poprawił zamek do armaty, mam na myśli srebrzysty połysk efekt wkładania pocisku do armaty takie wytarcie metalu, wiesz o co mi chodzi? a i jeszcze jakbyś mu troszeczkę błotka albo jakiegoś kurzu to byłaby gitara. bardzo fajny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi