abtb Napisano 19 Grudnia 2020 Napisano 19 Grudnia 2020 Avia z Az-tu - składliwa ale trochę upierdliwa. Da się złożyć ale trzeba odrobinkę popracować nad nią. Wszystkie bolączki pokazałem w warsztacie. Do malowania podszedłem trochę nowatorsko - cieniowane sreberko a nie standardowy paneling. Łoszyk brązowy (trak łosz od Hiszpana) żeby troszkę podkreślić to i owo oraz "podbarwić" kolor srebrny - nie każdemu może to przypaść do gustu Malowanie C28 (stal) i C8 (srebrny) Lakiery C - połysk i półmat oraz mgiełka z H 20. Odrobina "sadzy" z pigmentów i ciut "przegrzania" za chłodnicą oleju. Najgorzej wyszły kokardy - trafił mi się egzemplarz z delikatnym przesunięciem barw i trochę to w ostatecznym rozrachunku dupowato wygląda. Ale trudno - wyszło jak wyszło. Lecimy: Avia CS.99, Centrum Szkolenia Pilotów Myśliwskich, lotnisko Plana, wiosna 1947r, Czechosłowacja (wg instrukcji Az-etu ) Można pif-pafać 4 Cytuj
Xmen Napisano 20 Grudnia 2020 Napisano 20 Grudnia 2020 Łany dziwoląg.Zrobiony jak zwykle na wysokim poziomie.Szkoda że nie wymalowany pędzlami wtedy była by wyższa ocena. 1 Cytuj
barszczo Napisano 20 Grudnia 2020 Napisano 20 Grudnia 2020 I kolejny gotowy, kolekcja rośnie. Może teraz jakiś typowo szkolny, mieli tego trochę po Niemcach. 1 Cytuj
mig Napisano 20 Grudnia 2020 Napisano 20 Grudnia 2020 Zrobiony na wysokim poziomie. Może łosz trochę za mocny, może jakiś szary byłby lepszy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi