abtb Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 Avia z Az-tu - składliwa ale trochę upierdliwa. Da się złożyć ale trzeba odrobinkę popracować nad nią. Wszystkie bolączki pokazałem w warsztacie. Do malowania podszedłem trochę nowatorsko - cieniowane sreberko a nie standardowy paneling. Łoszyk brązowy (trak łosz od Hiszpana) żeby troszkę podkreślić to i owo oraz "podbarwić" kolor srebrny - nie każdemu może to przypaść do gustu Malowanie C28 (stal) i C8 (srebrny) Lakiery C - połysk i półmat oraz mgiełka z H 20. Odrobina "sadzy" z pigmentów i ciut "przegrzania" za chłodnicą oleju. Najgorzej wyszły kokardy - trafił mi się egzemplarz z delikatnym przesunięciem barw i trochę to w ostatecznym rozrachunku dupowato wygląda. Ale trudno - wyszło jak wyszło. Lecimy: Avia CS.99, Centrum Szkolenia Pilotów Myśliwskich, lotnisko Plana, wiosna 1947r, Czechosłowacja (wg instrukcji Az-etu ) Można pif-pafać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Łany dziwoląg.Zrobiony jak zwykle na wysokim poziomie.Szkoda że nie wymalowany pędzlami wtedy była by wyższa ocena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 I kolejny gotowy, kolekcja rośnie. Może teraz jakiś typowo szkolny, mieli tego trochę po Niemcach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Zrobiony na wysokim poziomie. Może łosz trochę za mocny, może jakiś szary byłby lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi