Artek Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 Witam Modelik wreszcie skończony. Link do warsztatu: http://www.old.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=22360&postdays=0&postorder=asc&start=90 Model Dragona w skali 1/35, malowany pędzlem, Pactrami, Humbrolami, Revellami. Figurki MiniArt (echh ta jakość ) Ogólnie kleiło się fajnie ale nie polecam go dla początkujących ponieważ jest pare buraczków na które modelarz się po prostu nadziewa robiąc model zgodnie z instrukcją. Oto fotki: Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 Witam Model bardzo mi się podoba Swoje ewentualne uwagi zawarłem już w wątku warsztatowym. Dorzuć jeszcze kilka ujęć, model wart jest pooglądania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 19 Czerwca 2006 Share Napisano 19 Czerwca 2006 Artek! Za brudny! Nie macie tam czyściwa w zabawkowym za rogiem? Byś wziął posmarował, poczyścił i by był ozdobą kolekcji A ten facio na skraju podstawki, dupskiem do kolegów odwrócony to co robi, bo cosik nie kumam? Model wyszedł lepiej niż się spodziewałem, a spodziewałem się, że będzie super-extra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 19 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2006 dormitor... ja mam pojedyncze modele ... a nie KOLEKCJĘ Dzięki za koment. Ten kolo w założeniu taktycznym ma odnosić pustą łuskę gdzieś... w bliżej nie określone miejsce w którym odkładają puste łuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 19 Czerwca 2006 Share Napisano 19 Czerwca 2006 Ta figurka jakaś taka... jakby on do tyłu coś podawał... Pewnie nuci przy tym odkładaniu pustej łuski na miejsce, w którym odkłada się puste łuski: Vor der Kaserne Vor dem großen Tor Stand eine Laterne Und steht sie noch davor... Rammsteina to oni chyba na tym patefonie nie słuchają... Podstawka też cool. Jak rozumiem, żeś znowu samodzielnie ją wykonał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 19 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2006 Oczywiście że "Lili" leci w tle. A podstawka jak zwykle samoróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 21 Czerwca 2006 Share Napisano 21 Czerwca 2006 Dobry, mocny wash, mocne przetarcia, ale wygladaja w porzadku, sa tam gdzie powinny byc i pasuja do jakosci niemieckich pojazow pod koniec wojny, dodatki tez bardzo eleganckie. Wnetrze OK, ale jak na moj gust przydalo by sie wiecej kurzu, zarowno wewnatrz jak i na pojezdzie. Ale to tak troszke. Podsumowujac, model przekozacki, wypedzlowany pieknie, wybrudzony z wyczuciem i realistycznie, tylko troszke kurzu mu brakuje w moim odczuciu, ale wiesz, ja to jestem zboczony na punkcie zakurzonych chorwackich i serbskich T-55A . Podstawka i dodatki, chociaz proste, dodaja mu sporo zycia. Figurki to nie moja dzialka, boje sie ich jak diabel swieconej wody, ale tez dodaja zycia i jak na moj gust sa dobrze wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 21 Czerwca 2006 Share Napisano 21 Czerwca 2006 faaajny. podoba mi się. dużo mu dają te otwarte schowki. jedno, co mocno bije po oczach dość negatywnie, to właśnie oczy figurek niestety... trochę przypominają jajka sadzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2006 Dzięki za komentarze. Cóż z lipnymi figurkami mam właśnie ten problem że o ile całość wygląda w miarę to oczka są koszmarne. Zdecydowałem juzże na przyszłość będę kupował żywiczne głowy gdzie wszystko jest dużo lepiej odwzorowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 to dobry pomysł jest. jest jeszcze jeden trick - najpierw maluj oczy, potem resztę. gwarancja, że nie wyjdą za duże - tyle, że malując skórę wokół oczu trzeba się trochę postarać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 Modelik i dioramka Extraaaa mam pytanie co do dioramki, ten bruk, jak go wykonales?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2006 Bruk jest skrobany własnoręcznie w płycie g/k (regips takzwany) jakimś ostrym narzędziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 24 Czerwca 2006 Share Napisano 24 Czerwca 2006 poprobuje dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 24 Czerwca 2006 Share Napisano 24 Czerwca 2006 Witam,bardzo ładnie i ciekawie prezentuje się całość,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 26 Czerwca 2006 Share Napisano 26 Czerwca 2006 W nagrodę za zrobienie ładnego modelu mam dla Artka coś takiego : Ostatnio szukając czegoś w szufladzie wynalazłem powyższą naklejkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 26 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2006 oj Tomku dzięki bardzo mi humor poprawiłeś bo upały doskwierają. Miło mi bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 No to już masz "awatarka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi