abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 10 minut temu, rudy0007 napisał: A co to tu mu odstaje? Odstawacz 10 minut temu, rudy0007 napisał: Tak powinno być?? Skoro jest, to znaczy, że tak. 11 minut temu, rudy0007 napisał: powiedz o co tu chodzi, Maska, przy czochraniu papierem ściernym po ramie oszklenia, trochę się "rozciągnęła" 12 minut temu, rudy0007 napisał: nie chcę się przy kawie denerwować niepotrzebnie Spoko Maroko będziesz pan zadowolony, a nerwy do konserwy i na eksport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 13 minut temu, abtb napisał: Spoko Maroko będziesz pan zadowolony, a nerwy do konserwy i na eksport Nigdy nie podejrzewałbym kolegi o taki talent poetycki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 Aktualizacja: model dostał konserwację podkładem oraz czarny (nato black) pod pasy miedzy kolorami oraz inne dziwne maziaje. I na dziś tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 10 godzin temu, abtb napisał: Skoro jest, to znaczy, że tak. Maska, przy czochraniu papierem ściernym po ramie oszklenia, trochę się "rozciągnęła" Jak dla mnie jedno zaprzecza drugiemu. Skoro rozlazła Ci się maska przy szlifowaniu to znaczy że jest źle, a nie że skoro tak jest to tak musi być 10 godzin temu, abtb napisał: nerwy do konserwy i na eksport Jak ja nie cierpię tego tekstu, a dwa, myślałem że tylko moja mama go zna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 1 minutę temu, rudy0007 napisał: Jak dla mnie jedno zaprzecza drugiemu. Skoro rozlazła Ci się maska przy szlifowaniu to znaczy że jest źle, a nie że skoro tak jest to tak musi być Kolejne teorie spiskowe. I po co to komu? 3 minuty temu, rudy0007 napisał: Jak ja nie cierpię tego tekstu, Sorry, taki mamy klimat 3 minuty temu, rudy0007 napisał: myślałem że tylko moja mama go zna Widocznie znam twoją mamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Lutego 2021 Autor Share Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) Cheloła Pomaleńku do przodu. Pierwsze kolory: oraz zabawa w paskowanie przez taśmowanie: Wprawne oko zauważy brak anteny z przodu kadłuba. Wbrew pozorom została usunięta celowo. Gdyż ten egzemplarz jej nie posiadał, co potwierdzają fotki oryginału. Na jutro przewiduję fukanie na biało grzbietu kadłuba oraz łopat na czarno. Edytowane 18 Lutego 2021 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Miło popatrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Jest moc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 Kolorowania ciąg dalszy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Gdyby nie ten kulfon to ten samolot byłby zupełnie bez sensu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 Żeby było trochę więcej "sensu" w tym samolocie to go trochę pomalowałem Teraz pora na ostateczne maziaje i ostatnie poprawki przed kalkami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 Coraz ładniej wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) Nie zniknął Ci trochę pod tym srebrnym preshading? Czy kwestia zdjęcia? Edytowane 20 Lutego 2021 przez rudy0007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 22 minuty temu, rudy0007 napisał: Nie zniknął Ci trochę pod tym srebrnym preshading? Primo: NIE robię przeszejdingu pod srebro Drugie primo Zaczynam od koloru bazowego, który następnie rozjaśniam Trzecie primo NIC tu nie zniknęło 24 minuty temu, rudy0007 napisał: srebrnym Samolot nie był srebrny tylko w kolorze stali i takim go zrobiłem 24 minuty temu, rudy0007 napisał: Czy kwestia zdjęcia Tak, to kwestia zdjęcia. Dodatkowo trzeba wziąć poprawkę na wiatr czyli skalę. Model ma ładne przebarwienia koloru stalowego i powinno to być ładnie widoczne w świetle dziennym lub galeryjnym, ale nie roboczym A poza tym, to się zobaczy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 5 minut temu, abtb napisał: Primo: NIE robię przeszejdingu pod srebro Drugie primo Zaczynam od koloru bazowego, który następnie rozjaśniam Trzecie primo NIC tu nie zniknęło Samolot nie był srebrny tylko w kolorze stali i takim go zrobiłem Tak, to kwestia zdjęcia. Dodatkowo trzeba wziąć poprawkę na wiatr czyli skalę. Model ma ładne przebarwienia koloru stalowego i powinno to być ładnie widoczne w świetle dziennym lub galeryjnym, ale nie roboczym A poza tym, to się zobaczy co z tego wyjdzie. A co Ty taki poddenerwowany? Nie wnikałem jaki to dokładnie odcień srebrnego, bo tak można powiedzieć i nie wiedziałem że przy takim kolorze robisz to inaczej niż przy innych. Rzuciło się w oko bo na białym wyszło bardzo ładnie dlatego zapytałem Brak doinformowania widza śledzącego warsztat I pomyśleć że chciałem Ci wysłać swój egzemplarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 4 minuty temu, rudy0007 napisał: A co Ty taki poddenerwowany? Mustang mi się ślimaczy. Niby skończony a jeszcze się przy nim grzebię. Ale chyba dam radę. 5 minut temu, rudy0007 napisał: I pomyśleć że chciałem Ci wysłać swój egzemplarz Śmialutko możesz. Dyskretnie podkreślam, że ma dość duże pudełko i można by było - dla wypełnienia wolnej przestrzeni - jakiegoś "śledzia" dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 8 minut temu, abtb napisał: Mustang mi się ślimaczy. Niby skończony a jeszcze się przy nim grzebię. Ale chyba dam radę. Zdradziłeś kolejną galerię. 9 minut temu, abtb napisał: Śmialutko możesz. Dyskretnie podkreślam, że ma dość duże pudełko i można by było - dla wypełnienia wolnej przestrzeni - jakiegoś "śledzia" dodać Limit to Ty wyczerpałeś przynajmniej do końca tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 33 minuty temu, rudy0007 napisał: Limit to Ty wyczerpałeś przynajmniej do końca tego roku Nie dość, że Covid, to jeszcze jakieś kartki na modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 12 minut temu, abtb napisał: Nie dość, że Covid, to jeszcze jakieś kartki na modele Kartki cały czas są w obiegu A to pierwsze to ściema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 1 minutę temu, rudy0007 napisał: Oho, ostro w górę poszły te "śledzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 1 minutę temu, abtb napisał: Oho, ostro w górę poszły te "śledzie" Towar deficytowy A konkretniej to "brak towaru w magazynie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 6 godzin temu, rudy0007 napisał: A to pierwsze to ściema Już był jeden taki co mówił że to choroba lekką i przyjemna.Szkoda że mnie nie widział w połowie listopada. Następny w kolejce do galerii po Mustangu bo już chyba dużo nie brakuje do finału? Choć Harriera którego zrobił Moses ciężko będzie przebić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 Nie ściemniać bo ciemno się robi... Można prosić o fotkę z jakimś Starfajterem obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 8 minut temu, mirage3 napisał: Można prosić o fotkę z jakimś Starfajterem obok W sumie to można. Tylko skala nie ta. Ale to cyknę przy aktualizacji warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 Witam Faktycznie taka skala daje szansę że można pomieścić na powierzchni jednego pokoju ze zbiorami Czy dając preshading pod wszystko co NIE jest "srebrem" maskujesz sąsiadujące pola na modelu, czy też z ręki, tak mniej więcej ? Bo można trochę obsikać tę część która będzie "srebrem". Z dużych, ale nie za wielkich to mnie to korci Ił-14 w naszych barwach. Czy możesz napisać jaka farba, ta stalowa do malowania modelu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi