fanpancerki Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Stałem się szczęśliwym posiadaczem 3 z 4 Hmmwv które wykorzystam w tym projekcie. Z racji że miałem zrobić dwa, poprosiłbym o podesłanie jakiś ciekawych zdjęć M-1114. Na dole in box zestawu firmy t-model, porównanie ramy Hmmwv firmy Military Wheels oraz T- Model (oczywiście T-Model jest o wiele lepszy) i kalkomanie jakimi dysponuję. Edytowane 28 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Kalkomanie od T-Modelu oraz Toro model Edytowane 24 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Porównanie ram Military Wheels i T-Modelu. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 Masz tylko tę wersję, która jest na zdjęciach, czy również model z pakietem Frag 5 (TM-7203)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Z frag 5 dojdzie w styczniu . Ale również pojawi się w tym warsztacie. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 To do polskich Humvee tylko on się będzie nadawał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 A do reszty coś ciekawego, jeden napewno będzie w zwykłym malowaniu z Afganistanu , drugi w kamuflażu NATO , trzeci pewnie Polak z frag 5 a na ostatniego zwykłego M1114 nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2020 Mam pytanie czy zostawić ten napis ,,Good Yead” na oponach, ponieważ moim zdaniem wygląda to przynajmniej dziwnie . Oczywiście rozumiem że producent nie chciał wydawać zbędnie kasy na licencje, No ale .... Jeżeli ktoś będzie się zabierać się za ten model, to przygotujcie się na bardzo słabo spasowane koła ,przed szpachlowaniem wyglądały co najmniej źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2020 Oczywiście jak zrobię wszystko ,to psiknę koła podkładem na wszelki wypadek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Ja bym zostawił, w tej skali to chyba nie zauważy się tego gołym okiem. Zresztą, jakakolwiek ingerencja będzie wyglądać gorzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) W sumie to i tak na to pigment pójdzie , więc może nie będzie widać . Mam pomysł na 3 Hmmwv , otóż wrzuciłbym plandekę oraz z drzwi z Military wheels i dorobiłbym stelarz pod noszę . Ewentualnie usunąłbym jeszcze tylni zderzak chociaż wydaję mi się że widziałem i zdjęcia z nim .Pytanie czy będzie to zgodne z rzeczywistością? Edytowane 26 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 8 minut temu, fanpancerki napisał: Mam pomysł na 3 Hmmwv , otóż wrzuciłbym plandekę oraz z drzwi z Military wheels i dorobiłbym stelarz pod noszę . Ewentualnie usunąłbym jeszcze tylni zderzak chociaż wydaję mi się że widziałem i zdjęcia z nim .Pytanie czy będzie to zgodne z rzeczywistością? Jeśli nie zamierzasz przerabiać połowy modelu, to nie będzie to zgodne z rzeczywistością. Myślę, że sensownie byłoby złożyć czysto te modele i wybrać im jakieś różne ciekawe malowania, ewentualnie dodawać jakieś drobne elementy. Tutaj masz listę modeli w 1:35, spójrz na te opisane jako "M1114 UAH", może coś Ci się spodoba. (nie patrz na razie na M1114 UAH Frag 5, bo to jest wersja z innymi drzwiami, ta która będzie w Twoim czwartym modelu). Może specjaliści (makinen, kubisz) w temacie zagranicznych Humvee się jeszcze wypowiedzą, bo ja orientuję się doskonale w temacie polskich Humvee i zagranicznych interesujących wersji/malowań nie kojarzę za wiele. http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=4&t=462 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2020 8 godzin temu, Zderzak napisał: Jeśli nie zamierzasz przerabiać połowy modelu, to nie będzie to zgodne z rzeczywistością. Myślę, że sensownie byłoby złożyć czysto te modele i wybrać im jakieś różne ciekawe malowania, ewentualnie dodawać jakieś drobne elementy. Tutaj masz listę modeli w 1:35, spójrz na te opisane jako "M1114 UAH", może coś Ci się spodoba. (nie patrz na razie na M1114 UAH Frag 5, bo to jest wersja z innymi drzwiami, ta która będzie w Twoim czwartym modelu). Może specjaliści (makinen, kubisz) w temacie zagranicznych Humvee się jeszcze wypowiedzą, bo ja orientuję się doskonale w temacie polskich Humvee i zagranicznych interesujących wersji/malowań nie kojarzę za wiele. http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=4&t=462 Przeglądałem te malowanie , większość to zwykłe piaskowe. Jak tak to nie będę się bawił w sanitarkę , ale przymierzyłem te części na sucho i były lepiej spasowane niż w oryginalnym modelu , więc jak komuś zależy na konwersji soft-top to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 28 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2020 (edytowane) No i już gotowy do malowania ale nie posiadam ruber blacku więc trzeba chwilę poczekać. Model oceniłbym na mocne -5/6 ma ślady po wypychaczach i dziwnie rozwiązane koła . Inną wadą jest brak podestu strzelca i stolika pod radiostację.Nie miałem niestety nigdy dragona ani revella do porównania ale model pomimo wad wygląda na całkiem niezły . Bagażnik będzie otwarty a w nim będą klamoty, a i górna część nie jest doklejona. Edytowane 28 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Jednak udało się wyjąć z czeluści jakąś farbę ,ale ledwo jej starczyło. Koła po pomalowaniu wyszły wmiarę dobrze , wyglądają trochę jakby były zużyte (tak chciałem )aczkolwiek nie są idealne (No ale jeszcze będzie pigment). Jak to oceniacie ? Edytowane 29 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Na dwóch zdjęciach kolor opon wyglada zupełnie inaczej, wiec ciężko stwierdzić, czy kolor jest pasujący. Rozumiem, ze felgi będziesz jeszcze malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 Oczywiście felgi będą malowane , kolor opon to ruber black tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Niewiem dlaczego na zdjęciach to tak wygląda, ale w rzeczywistości wyglądają tak jak na pierwszym. Edytowane 29 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Ja widzę tylko jedno zdjęcie, ciężko w takim świetle lampki biurkowej ocenić kolor, ale rubber black to rubber black i powinno być ok. Zwróć tylko uwagę, czy nie masz niedomalowanych miejsc (skoro farby ledwo starczyło), bo kurzeniem wszystkiego nie zasłonisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 5 minut temu, kubisz napisał: Ja widzę tylko jedno zdjęcie, ciężko w takim świetle lampki biurkowej ocenić kolor, ale rubber black to rubber black i powinno być ok. Zwróć tylko uwagę, czy nie masz niedomalowanych miejsc (skoro farby ledwo starczyło), bo kurzeniem wszystkiego nie zasłonisz. Przez przypadek skasowałem zdjęcie , już dodaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Jakie malowanie temu egzemplarzowi wybrałeś? Swoją drogą to ciekawe czy T-Model nie wzorował się mocno na Bronco? Te same dziwnie wgniecione fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Więcej niż wzorował. To jest jeden "koncern" (jak np. Trumpeter/Hobby Boss/I Love Kit). A model jest właściwie przeskalowany ze skali 1/35, łącznie z kalkomaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 T-Model fajne dodatki w 1/72 wydał: https://armorama.com/news/upgrades-for-hmmwv-m-atv-and-more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 Zderzak pierwszy będzie w III schemacie.Moim zdaniem T-Model to przeskalowany bronco z kilkoma zmianami ze względu na skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Jeszcze jedna sprawa nie mam zamiaru cieniować ,już to kiedyś robiłem ale moim zdaniem jest to lekko nierealistycznie. Nie stawiam na efektowność tylko na realizm. Edytowane 29 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi