kubisz Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 No właśnie realizm uzyskujesz przez różne techniki "cieniowania". Ale na początek po prostu czysto sklej i pomaluj model. Potem będziesz mógł ćwiczyć realizm, a na koniec efektowność różnymi technikami weatheringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 6 minut temu, kubisz napisał: No właśnie realizm uzyskujesz przez różne techniki "cieniowania". Ale na początek po prostu czysto sklej i pomaluj model. Potem będziesz mógł ćwiczyć realizm, a na koniec efektowność różnymi technikami weatheringu. Okej , jedyne co dodam to wash i pigment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Dzisiaj pomalowałem fotele (Częściowo), niestety dostałem nauczkę żeby nie używać farb które są otworzone przez długi czas (coś koło 3 lat) ,bo wtedy jej pierwszy raz użyłem Edytowane 30 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Macie pomysł jak zamaskować światła ? Edytowane 3 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Ja bym wyciął kółka z taśmy, chociaż tej skali to by musiała być precyzyjna robota. Ewentualnie kropelka maskolu, ale osobiście nigdy nie stosowałem. Polecam 1:35, milej, łatwiej i przyjemniej Edit: W sumie dzięki temu, że reflektory są tutaj tak małe, to może uda Ci się wybić koła w taśmie zamiast je wycinać. Edytowane 3 Stycznia 2021 przez Zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) 13 minut temu, Zderzak napisał: Ja bym wyciął kółka z taśmy, chociaż tej skali to by musiała być precyzyjna robota. Ewentualnie kropelka maskolu, ale osobiście nigdy nie stosowałem. Polecam 1:35, milej, łatwiej i przyjemniej Edit: W sumie dzięki temu, że reflektory są tutaj tak małe, to może uda Ci się wybić koła w taśmie zamiast je wycinać. Maskol się nie sprawdzi już próbowałem , propo 1/35 większe, droższe . Spróbuję z taśmy wybić te kółka. Edytowane 3 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) I po kółeczkach, z efektu jestem bardzo zadowolony, jak wy to oceniacie ? Edytowane 5 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 Słabe światło na tych fotkach.. Felgi wyglądają jakby były trochę zbyt ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 Nieźle "Ciemność" felg wynika chyba z ogólnej ciemności na zdjęciach. Jakiej farby piaskowej używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 W dniu 3.01.2021 o 17:26, fanpancerki napisał: Macie pomysł jak zamaskować światła ? Jak z taśmą maskującą Ci się nie uda, to weź BluTack lub coś podobnego i tym zaklej, do malowania aero powinno być git, chyba, że z pędzla będziesz leciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 Nie zapomnij o odbłyśnikach. Nie wiem, jak konstrukcyjnie to jest wymyślone w tym modelu, ale za szkiełkami będziesz miał zapewne czeluść. Podklej może od wewnątrz jakieś sreberko (z czekolady choćby czy cuś). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 7 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, kubisz napisał: Nie zapomnij o odbłyśnikach. Nie wiem, jak konstrukcyjnie to jest wymyślone w tym modelu, ale za szkiełkami będziesz miał zapewne czeluść. Podklej może od wewnątrz jakieś sreberko (z czekolady choćby czy cuś). Już tą cześć pomalowałem i pod tym jest druga część, maluje oczywiście aero ( made in china ). Farba której używam to xf-60, w rzeczywistości wyglądają na jaśniejsze, jak zrobię model to porobię lepsze zdjęcia . Edytowane 7 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 7 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Mała aktualizacja i start drugiego Hmmwv zdecydowałem dokończyć soft-top wykorzystam do tego niektóre kompatybilne elementy z M-1114 . Sory za zdjęcia ale to tak na szybko, w niedziele wrzucę lepsze . Edytowane 21 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Coś mi się nie zgadza linia maski od strony kabiny, z całą resztą "wanny".. Ten grill fototrawiony nakleiłeś na istniejący już grill, czy wyciąłeś dziurę uprzednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Narazie te części były przymierzane na sucho (przykleiłem je na maskol wamodu) , i poprzedni grill został oczywiście usunięty ( był zalany plastikiem i krzywy ). Edytowane 27 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 W dniu 3.01.2021 o 18:16, Zderzak napisał: Ja bym wyciął kółka z taśmy, chociaż tej skali to by musiała być precyzyjna robota. Ewentualnie kropelka maskolu, ale osobiście nigdy nie stosowałem. Polecam 1:35, milej, łatwiej i przyjemniej Edit: W sumie dzięki temu, że reflektory są tutaj tak małe, to może uda Ci się wybić koła w taśmie zamiast je wycinać. Ulep kulki z Blue Tacka i zaklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) 36 minut temu, GreGG24 napisał: Ulep kulki z Blue Tacka i zaklej. Części z reflektorami są pomalowane. Edytowane 28 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Koła po zmianie ,jednak się was posłuchałem. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 Wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Szanuj chłopie oglądających Mam se łeb ukręcić? Dziwny kolor foteli. Rozumiem, że będziesz to matowił jakoś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Kubisz przecież to Oliv Drab tamiyi i tak będzie matowiony. Sory co do zdjęć ale mam jakiś problem zdjęcia wyglądają normalnie na telefonie a jak przeklejam na forum to się czasami obracają. Niewiem czego to jest kwestia. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 5 Lutego 2021 Autor Share Napisano 5 Lutego 2021 (edytowane) Fotele zmatowione, pigment poprawiony. Edytowane 5 Lutego 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Lutego 2021 Share Napisano 5 Lutego 2021 Więcej napaćkałeś pigmentu na siedzeniach niż na podłodze, trochę dziwnie to wygląda, są cztery fotele także można by je trochę zróżnicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi