Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie realizm uzyskujesz przez różne techniki "cieniowania". Ale na początek po prostu czysto sklej i pomaluj model. Potem będziesz mógł ćwiczyć realizm, a na koniec efektowność różnymi technikami weatheringu.

Napisano
6 minut temu, kubisz napisał:

No właśnie realizm uzyskujesz przez różne techniki "cieniowania". Ale na początek po prostu czysto sklej i pomaluj model. Potem będziesz mógł ćwiczyć realizm, a na koniec efektowność różnymi technikami weatheringu.

Okej , jedyne co dodam to wash i pigment.

Napisano (edytowane)

Dzisiaj pomalowałem fotele (Częściowo), niestety dostałem nauczkę żeby nie używać farb które są otworzone przez długi czas (coś koło 3 lat) ,bo wtedy jej pierwszy raz użyłem

A356824E-F545-4289-93E5-14C4FA207839.jpeg

Edytowane przez fanpancerki
Napisano (edytowane)

Ja bym wyciął kółka z taśmy, chociaż tej skali to by musiała być precyzyjna robota. Ewentualnie kropelka maskolu, ale osobiście nigdy nie stosowałem. Polecam 1:35, milej, łatwiej i przyjemniej :D

Edit: W sumie dzięki temu, że reflektory są tutaj tak małe, to może uda Ci się wybić koła w taśmie zamiast je wycinać. 

Edytowane przez Zderzak
Napisano (edytowane)
13 minut temu, Zderzak napisał:

Ja bym wyciął kółka z taśmy, chociaż tej skali to by musiała być precyzyjna robota. Ewentualnie kropelka maskolu, ale osobiście nigdy nie stosowałem. Polecam 1:35, milej, łatwiej i przyjemniej :D

Edit: W sumie dzięki temu, że reflektory są tutaj tak małe, to może uda Ci się wybić koła w taśmie zamiast je wycinać. 

Maskol się nie sprawdzi już próbowałem , propo 1/35 większe, droższe . Spróbuję z taśmy wybić te kółka.

Napisano
W dniu 3.01.2021 o 17:26, fanpancerki napisał:

Macie pomysł jak zamaskować światła ?

8C23C405-B931-4CFF-B03F-20794D497328.jpeg

Jak z taśmą maskującą Ci się nie uda, to weź BluTack lub coś podobnego i tym zaklej, do malowania aero powinno być git, chyba, że z pędzla będziesz leciał.

Napisano

Nie zapomnij o odbłyśnikach. Nie wiem, jak konstrukcyjnie to jest wymyślone w tym modelu, ale za szkiełkami będziesz miał zapewne czeluść. Podklej może od wewnątrz jakieś sreberko (z czekolady choćby czy cuś).

• Like 1
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, kubisz napisał:

Nie zapomnij o odbłyśnikach. Nie wiem, jak konstrukcyjnie to jest wymyślone w tym modelu, ale za szkiełkami będziesz miał zapewne czeluść. Podklej może od wewnątrz jakieś sreberko (z czekolady choćby czy cuś).

Już tą cześć pomalowałem i pod tym jest druga część, maluje oczywiście aero ( made in china ). Farba której używam to xf-60, w rzeczywistości wyglądają na jaśniejsze, jak zrobię model to porobię lepsze zdjęcia .

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Mała aktualizacja i start drugiego Hmmwv zdecydowałem dokończyć soft-top wykorzystam do tego niektóre kompatybilne elementy z M-1114 . Sory za zdjęcia ale to tak na szybko, w niedziele wrzucę lepsze .

EBCC4F9A-B63D-406F-A1B0-B9F966C6CE1E.jpeg

9B69A330-BE69-494C-89C8-FAEC8E8D7EDB.jpeg

Napisano

Coś mi się nie zgadza linia maski od strony kabiny, z całą resztą "wanny"..

Ten grill fototrawiony nakleiłeś na istniejący już grill, czy wyciąłeś dziurę uprzednio?

Napisano (edytowane)

Narazie te części były przymierzane na sucho (przykleiłem je na maskol wamodu) , i poprzedni grill został oczywiście usunięty ( był zalany plastikiem i krzywy ).

Napisano
W dniu 3.01.2021 o 18:16, Zderzak napisał:

Ulep kulki z Blue Tacka i zaklej.

Napisano (edytowane)

Kubisz przecież to Oliv Drab tamiyi i tak będzie matowiony. Sory co do zdjęć ale mam jakiś problem zdjęcia wyglądają normalnie na telefonie a jak przeklejam na forum to się czasami obracają. Niewiem czego to jest kwestia.