marciak90 Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Nie jestem znawcą ani wyrocznią, ale pasy inwazyjne bym namalował a nie używał kalkomani. Trochę washa zapuścił. Edytowane 26 Grudnia 2020 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2020 jakim washem to zrobić najlepiej? chyba brązowym no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Brązowy byłby ok. Ale te kalki z pasami wyglądają słabo, na dodatek nierówno są ułożone. Lepiej jakbyś wybrał malowanie bez nich. Aaa, czemu opony na trzecim zdjęciu wyglądają na różowo-bordowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Grudnia 2020 Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2020 W dniu 24.12.2020 o 17:23, marciak90 napisał: No i kokarda na lewym skrzydle ewidentnie źle położona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) te opony na instrukcji były oznakowane na malowanie czerwone .. sprawdzałem to średnio wynika na błąd w instrukcji.. hmm Edytowane 26 Grudnia 2020 przez marciak90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Może spróbuj je poprawić, wyglądają co najmniej dziwnie (w mojej opinii). A pasy możesz zamaskować taśmą i pomalować. Edytowane 26 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 13 minut temu, marciak90 napisał: te opony na instrukcji były oznakowane na malowanie czerwone .. sprawdzałem to średnio wynika na błąd w instrukcji.. hmm Dobrze, że (mam nadzieję) nie ufasz tak ślepo nawigacji samochodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Przy wszelkich wątpliwościach warto posiłkować się zdjęciami z netu. Jeśli to Twój jeden z pierwszych modeli to błędy zawsze się muszą zdarzyć. Możesz to próbować naprawiać od razu, lub nabyć większego doświadczenia przy mniejszych i tańszych modelach, a do tego wrócić jak już będziesz wiedział co i jak można poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2020 no dokładnie.. wybrałem za duży model jak na moje doświadczenie, piłowanie, dopasowywanie i klejenie było bardzo mozolne, ogólnie średnio to wyszło ale teraz zajmę się czymś mniejszym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Jeśli chcesz robić dobre modele, to musisz , hmm... obdarzyć większym szacunkiem oryginał. Zgodność z rzeczywistością, to wciąż fundament modelarstwa. Chociaż dzisiaj modelarze chętnie znajdują różne furtki by odejść od tej zasady, to pewien poziom jest nie do ruszenia. Rażące niezgodności, jak te czerwone opony, czy odwrócone oznaczenia zawsze będą stawiać model w złym świetle. Jeżeli nie masz możliwości, czy zwyczajnie ochoty zgłębiać niuanse konstrukcji, których modele budujesz, możesz założyć warsztat na forum i czerpać z wiedzy innych. Ludzie na ogół chętnie dzielą się informacjami, ale i tu potrzebna jest jakaś inicjatywa. Lepiej przedstawiać wątpliwości do rozwiązania niż liczyć na to, że ktoś zjawi się z gotowym przewodnikiem. To może się zdarzyć, ale szanse są marne. Z drugiej strony są całkiem spore, że ktoś wrzuci zdjęcia oryginału i będzie można chociaż w jakimś stopniu odwzorować kamuflaż, oznaczenia i szczegóły konstrukcji. Mniejsze modele nie poratują cię w tych tematach, bo opisywane rzeczy tym bardziej będą widoczne i nie zagubią się w dużej powierzchni modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) heh w instrukcji na pewno oznaczone były na czerwono, też się zdziwiłem, nie wiedziałem że to błąd Italeri.. jak ktoś jest ciekawe to mogę wrzucić zdjęcie.. koła poprawione na czarno z białym w środku, pasy poprawione będą w poniedziałek.. no nic, trzeba się będzie wziąć solidniej za następny model Edytowane 26 Grudnia 2020 przez marciak90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi