robertmodelarz Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Kolejna paczka fotek ciekawego egzemplarza T-72 (Obiekt 172M) służącego w LWP. Czołg posiada już na wieży dalmierz laserowy, ale ma jeszcze starego typu odchylane osłony przeciwkumulacyjne na burtach -analogiczne jak w T-64. Aktualnie żadna firma nie produkuje takiej wersji 72, trzeba rzeźbić. Baza stara Tamiya, ekrany od T-64 Trumpetera - są podwójne. Klapy do brodzenia na płycie silnikowej -trzeba dorobić lub nie przyklejać do T-72 Trumpetera. Mam ten czołg do zrobienia w planach...... Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Z tego co widzę to wczesny kadłub bez wzmocnienia przedniej płyty i wczesna wieża bez wzmocnień na przodzie , ciekawy egzemplarz pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Pytanie, czy on w takiej konfiguracji służył w jednostce, czy to składak z kilku maszyn dla potrzeb muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 1 Lutego 2021 Share Napisano 1 Lutego 2021 Chyba takie były, u mnie w wiosce obok jest podobny, ale zielony . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Lutego 2021 Autor Share Napisano 2 Lutego 2021 11 godzin temu, johnrambo napisał: Chyba takie były, u mnie w wiosce obok jest podobny, ale zielony . Jednak to prawdziwy egzemplarz, używany w jednostkach liniowych. Jak śniegi opadną poprosimy o więcej fotek czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Lutego 2021 Super Moderator Share Napisano 5 Lutego 2021 W dniu 2.02.2021 o 00:02, johnrambo napisał: u mnie w wiosce obok jest podobny, ale zielony Witoszów Dolny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 5 Lutego 2021 Share Napisano 5 Lutego 2021 Te wersje bez płyty to jest po prostu T-72M czyli eksportowa wersja sowieckiego T-72A. Przyspawana płyta charakteryzuje modernizację M czyli T-72M1. W Polsce mieliśmy i M i M1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 12 godzin temu, Marcin Rogoza napisał: Witoszów Dolny ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Lutego 2021 Autor Share Napisano 6 Lutego 2021 6 minut temu, johnrambo napisał: Tak No to zakładamy polar, skaczemy przez płot metodą strażacką. zabieramy komórkę i strzelamy foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi