Headhunter88 Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Hej, poniżej moje ostatnie dokonania. Miał być do tego warsztat, ale natłok życiowych obowiązków przedłużył na tyle budowę tego projektu, że zdecydowałem się odpuścić dodatkowo dokumentowanie postępów w budowie. Z modelu jestem ogólnie zadowolony, poza 2 istotnymi wadami: 1. Malowanie bym powtórzył ale nie z wolnej ręki tylko z maskowaniem 2. Kiedy model był już gotowy okazało się, że kalki są do wyrzucenia i musiałem sztukować kalkomanie z innych zestawów przez co Kamov stracił na realizmie... Załączam garstkę zdjęć i zapraszam do wyrażania swoich opinii 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Malowania z ręki nie ma co odpuszczać, imo trzeba poćwiczyć. Dobrać odpowiednią gęstość farby i ciśnienie i będzie pan zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Plus za tematykę. Ten śmigłowiec dość rzadko gości na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Cóż... niewątpliwy plus za temat Pozostała dyskusja powinna się toczyć w dziale ... "what if " Są modele, i zdjęcia oryginału na sieci przeróżnych śmigłowców Czemu ma więc służyć tworzenie takiej fantasmagorii? Skąd taki kamuflaż?... z instrukcji italeri? Jedyne malowanie "białej" 26 jest czarne... ... i jeszcze ta gwiazda na stateczniku! Nie miałeś innej rosyjskiej? Wystarczyło napisać. Widziałem kilka twoich modeli, ale ten mnie zaskoczył. Edytowane 9 Lutego 2021 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 10 Lutego 2021 Autor Share Napisano 10 Lutego 2021 W dniu 9.02.2021 o 17:09, Mitrandir napisał: Cóż... niewątpliwy plus za temat Pozostała dyskusja powinna się toczyć w dziale ... "what if " Są modele, i zdjęcia oryginału na sieci przeróżnych śmigłowców Czemu ma więc służyć tworzenie takiej fantasmagorii? Skąd taki kamuflaż?... z instrukcji italeri? Jedyne malowanie "białej" 26 jest czarne... ... i jeszcze ta gwiazda na stateczniku! Nie miałeś innej rosyjskiej? Wystarczyło napisać. Widziałem kilka twoich modeli, ale ten mnie zaskoczył. Przede wszystkim dziekuje Tobie i pozostalym kolegom za komentarze i rady. W tym helikopterze chodziło mi przede wszystkim o to by model był czysty a malowanie aerografem z reki nie wymknelo sie spod kontroli, przy dość skomplikowanej konstrukcji samego śmigłowca i przynajmniej dla mnie pracochlonnym procesie malowania i w powyzszych kwestiach sam z siebie jestem zadowolony. Przy kalkach dalem o tyle ciala ze dopiero na koniec budowy sprawdzilem w jakiej kondycji byly te z zestawu i okazalo sie ze niestety w zerowej. Gwiazd faktycznie nie mialem innej w miare rownej a te co sa wzialem z modelu rosyjskiego tanka, numer boczny rowniez wyrwalem z modelu KA 50 ze ZVEZDY, ale juz po nalozonym kamo. Generalnie nie zadalem sobie trudu aby przygotowac sie z tymi kalkami, wiec przyjmuje z godnoscia tego minusa. Mam jeszcze kilka takich starszawych lezakow i budajac je juz wiem ze musze zwracac wieksza uwage czy wszystko zagra mi do konca, bo moge zepsuc na koniec ladny projekt. Takze podsumowujac nie realizm byl w tym przypadku najważniejszy, ale mam nadzieje, ze przy nastepnej publikacji unikne takich wtop. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 W dniu 7.02.2021 o 23:43, Moses napisał: Malowania z ręki nie ma co odpuszczać, imo trzeba poćwiczyć. Dobrać odpowiednią gęstość farby i ciśnienie i będzie pan zadowolony Dokładnie tak.Mój model Chesapeak a jest malowany z ręki . Trzeba poprostu ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi