Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:32

Radzio65

Rekomendowane odpowiedzi

Może XIV ,dostać  w 1/32 graniczy z cudem albo ruiną portfela,nawet konwersje chodzą po kilka stów

Edytowane przez Jaro

Raczej przeskalują coś z tych które już robią. Ich największym sukcesem jest krótka foka, także obstawiam Fw-190A. Murowany sukces i na pewno się sprzeda a na wielkość sprzedaży kniaź narzeka.😎 No i pudełka można w nieskończoność mnożyć a ile można zrobić Spita XIV?

Edytowane przez Qz9

43 minuty temu, Qz9 napisał:

Raczej przeskalują coś z tych które już robią

Szulc co nieco mówi na ten temat w ostatnim Eduard On Air na YT.  Będa współpracować z HKM o ile pamiętam. To będa modele wypuszczone głównie jako limited i zapewne w nowym standardzie 'hybrid'. Tzn. główne części z wtrysku a wnętrza, detale itp w druku 3D. Przy małych nakładach jakie są typowe dla 1:32 takie podejście jest dużo tańsze i szybsze.

.HKM w 32 robi same  bombowce także nie wiem ile tam może detali napchać? Chyba że to beda modele po 500€ sztuka 😉  A współpraca już jest, przecież w 48 B-17 przepakowali i dodali ramki swoje.

A juz wiadomo:

A-20G w 1:48 

Edytowane przez Qz9

3 godziny temu, Cypis napisał:

Special Hobby wydaje swojego Tempest Mk.V z nowymi detalami (pewnie w druku 3D)

Było, w lipcu, razem z malowaniami. Dobrym zwyczajem jest przejrzenie kilku stron wstecz aby nie dublować tematów.

2 godziny temu, barszczo napisał:

Już wydała.  

szkoda , że japończycy nie wiedzą chyba o naszym forum , bo na swojej oficjalnej stronie mają informację , że teraz jest preorder 23.08.-23.09.2025 , a modele będą wysyłać od 4 października . 

Gdyby czytali to forum to by się nie wygłupiali z anosami modeli , które już wydali , że dopiero je wydadzą.

H_250823_sws_bf109-g4_en.jpg

Edytowane przez Cypis

9 minut temu, Cypis napisał:

szkoda , że japończycy nie wiedzą chyba o naszym forum , bo na swojej oficjalnej stronie mają informację , że teraz jest preorder 23.08.-23.09.2025 , a modele będą wysyłać od 4 października . 

Gdyby czytali to forum to by się nie wygłupiali z anosami modeli , które już wydali , że dopiero je wydadzą.

Już są recenzje więc model jest wydany, kiedy będą wysyłać ich sprawa. Poza tym popatrz na drugą część mojego wpisu, pisałem o tym parę postów wyżej :niemam:.

1 godzinę temu, barszczo napisał:

Już są recenzje więc model jest wydany, kiedy będą wysyłać ich sprawa. Poza tym popatrz na drugą część mojego wpisu, pisałem o tym parę postów wyżej :niemam:.

dla mnie wydany to znaczy dostępny 

wg, mnie lepiej czasami napisać o czymś dwa razy (szczególnie , że za drugim razem z większa ilością informacji i zdjęć ) , niż mijać się z prawdą 

3 godziny temu, barszczo napisał:

Już wydała. Anons o nowości był zmieszczony na forum w lutym 

otóż nie wydała , model dostępny/wysyłany 04.10.2025 . 

1 godzinę temu, barszczo napisał:

Już są recenzje więc model jest wydany,

ja znalazłem jedną recenzję , z wczoraj (czyli może dostał ją jeden influencer z HyperScale).

Widzę brak konsekwencji u kolegi , bo np. w wątkach o modelach IBG lub Arma Hobby , najpierw jest zapowiedź , a potem stopniowo pojawiają się rozbudowane informacje , potem rendery , potem foto części , foto ramek , kamuflaże , box arty itd. itd. . Nie widziałem , żeby kolega się tam udzielał , że przecież info o nowości już było w zapowiedziach i po co wstawiać dodatkowe informacje.

8 minut temu, Cypis napisał:

dla mnie wydany to znaczy dostępny

Skoro trafił do recenzentów to jest wydany. Nie w formie próbnych wtrysków, ale w pudełku z kalką i instrukcjami, tak jak ma trafić do klientów. Dostępność to osobna historia.

15 minut temu, Cypis napisał:

Widzę brak konsekwencji u kolegi , bo np. w wątkach o modelach IBG lub Arma Hobby , najpierw jest zapowiedź , a potem stopniowo pojawiają się rozbudowane informacje , potem rendery , potem foto części , foto ramek , kamuflaże , box arty itd. itd. . Nie widziałem , żeby kolega się tam udzielał , że przecież info o nowości już było w zapowiedziach i po co wstawiać dodatkowe informacje.

I nie tylko w tych wątkach. Na poszczególnych skalach po zapowiedzi nowości, też są dorzucane kolejne etapy produkcji aż do wydania. Sam to niejednokrotnie robiłem. Chodzi mi tylko o to aby sprawdzić czy danej zapowiedzi już nie było. Potem temat można uzupełniać milionami renderów, malowanek i boxartów. Nie sztuką jest wejść na BM i wrzucać  stamtąd wszystko jak leci. Po prostu szanujmy się, miłego wieczoru życzę :super:.