barszczo Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia Wrześniowa odgrzana nowość Eduarda: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia włoska firemka Squadriglia i ich drukowany w 3D model Reggiane RE 2000 Falko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 26 Sierpnia Share Napisano 26 Sierpnia Box arty Albatrosów z LukGraph 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia Box art Gloster Meteor F.8/FR.9 od Revella 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia Malowanki na Edwardowego Tajfuna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września 1/32 Messerschmitt Bf 109K-4 - Kotare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września (edytowane) Kniaź zapowiada w skali dla niedowidzących oprócz P-51B, także rodzinę Złośnic: Mk.IX, Mk.VIII i Mk.XVI i coś nowego, jeszcze nie ogłoszonego: Edytowane 6 Września przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września (edytowane) Może XIV ,dostać w 1/32 graniczy z cudem albo ruiną portfela,nawet konwersje chodzą po kilka stów Edytowane 6 Września przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września (edytowane) Raczej przeskalują coś z tych które już robią. Ich największym sukcesem jest krótka foka, także obstawiam Fw-190A. Murowany sukces i na pewno się sprzeda a na wielkość sprzedaży kniaź narzeka. No i pudełka można w nieskończoność mnożyć a ile można zrobić Spita XIV? Edytowane 7 Września przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września 43 minuty temu, Qz9 napisał: Raczej przeskalują coś z tych które już robią Szulc co nieco mówi na ten temat w ostatnim Eduard On Air na YT. Będa współpracować z HKM o ile pamiętam. To będa modele wypuszczone głównie jako limited i zapewne w nowym standardzie 'hybrid'. Tzn. główne części z wtrysku a wnętrza, detale itp w druku 3D. Przy małych nakładach jakie są typowe dla 1:32 takie podejście jest dużo tańsze i szybsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września (edytowane) .HKM w 32 robi same bombowce także nie wiem ile tam może detali napchać? Chyba że to beda modele po 500€ sztuka A współpraca już jest, przecież w 48 B-17 przepakowali i dodali ramki swoje. A juz wiadomo: A-20G w 1:48 Edytowane 7 Września przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września KEPmodels wydaje w druku 3D Polikarpowa I-185 M-71 w 1/32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Firma DB Model Kits pokazała na wystawie w Farnborough pokazała swoje dwa nowe modele Sea Fury i de Havilland DH.103 Hornet/Sea Hornet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września W dniu 26.08.2025 o 16:18, Cypis napisał: Box arty Albatrosów z LukGraph I jeszcze schematy kalek i malowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Powoli to wszystko zamierza w kierunku po prostu żal nie kupić Tylko po co otwierać nowy front wojny o szafę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września (edytowane) del. Edytowane 11 Września przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września 3 godziny temu, Cypis napisał: Special Hobby wydaje swojego Tempest Mk.V z nowymi detalami (pewnie w druku 3D) Było, w lipcu, razem z malowaniami. Dobrym zwyczajem jest przejrzenie kilku stron wstecz aby nie dublować tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września W dniu 8.09.2025 o 23:39, mirage3 napisał: Powoli to wszystko zamierza w kierunku po prostu żal nie kupić Tylko po co otwierać nowy front wojny o szafę... Boxart też już się tworzy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Sobota o 14:31 Share Napisano Sobota o 14:31 (edytowane) Zoukei-Mura wydaje model Messerschmitt Bf.109G-4 w 1/32. Edytowane Sobota o 19:39 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 14:43 Share Napisano Sobota o 14:43 8 minut temu, Cypis napisał: Zoukei-Mura wydaje model Messerschmitt Bf.109G-4 w 1/32. Już wydała. Anons o nowości był zmieszczony na forum w lutym . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Sobota o 16:36 Share Napisano Sobota o 16:36 (edytowane) 2 godziny temu, barszczo napisał: Już wydała. szkoda , że japończycy nie wiedzą chyba o naszym forum , bo na swojej oficjalnej stronie mają informację , że teraz jest preorder 23.08.-23.09.2025 , a modele będą wysyłać od 4 października . Gdyby czytali to forum to by się nie wygłupiali z anosami modeli , które już wydali , że dopiero je wydadzą. Edytowane Sobota o 16:55 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 16:52 Share Napisano Sobota o 16:52 9 minut temu, Cypis napisał: szkoda , że japończycy nie wiedzą chyba o naszym forum , bo na swojej oficjalnej stronie mają informację , że teraz jest preorder 23.08.-23.09.2025 , a modele będą wysyłać od 4 października . Gdyby czytali to forum to by się nie wygłupiali z anosami modeli , które już wydali , że dopiero je wydadzą. Już są recenzje więc model jest wydany, kiedy będą wysyłać ich sprawa. Poza tym popatrz na drugą część mojego wpisu, pisałem o tym parę postów wyżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Sobota o 18:41 Share Napisano Sobota o 18:41 1 godzinę temu, barszczo napisał: Już są recenzje więc model jest wydany, kiedy będą wysyłać ich sprawa. Poza tym popatrz na drugą część mojego wpisu, pisałem o tym parę postów wyżej . dla mnie wydany to znaczy dostępny wg, mnie lepiej czasami napisać o czymś dwa razy (szczególnie , że za drugim razem z większa ilością informacji i zdjęć ) , niż mijać się z prawdą 3 godziny temu, barszczo napisał: Już wydała. Anons o nowości był zmieszczony na forum w lutym otóż nie wydała , model dostępny/wysyłany 04.10.2025 . 1 godzinę temu, barszczo napisał: Już są recenzje więc model jest wydany, ja znalazłem jedną recenzję , z wczoraj (czyli może dostał ją jeden influencer z HyperScale). Widzę brak konsekwencji u kolegi , bo np. w wątkach o modelach IBG lub Arma Hobby , najpierw jest zapowiedź , a potem stopniowo pojawiają się rozbudowane informacje , potem rendery , potem foto części , foto ramek , kamuflaże , box arty itd. itd. . Nie widziałem , żeby kolega się tam udzielał , że przecież info o nowości już było w zapowiedziach i po co wstawiać dodatkowe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 19:20 Share Napisano Sobota o 19:20 8 minut temu, Cypis napisał: dla mnie wydany to znaczy dostępny Skoro trafił do recenzentów to jest wydany. Nie w formie próbnych wtrysków, ale w pudełku z kalką i instrukcjami, tak jak ma trafić do klientów. Dostępność to osobna historia. 15 minut temu, Cypis napisał: Widzę brak konsekwencji u kolegi , bo np. w wątkach o modelach IBG lub Arma Hobby , najpierw jest zapowiedź , a potem stopniowo pojawiają się rozbudowane informacje , potem rendery , potem foto części , foto ramek , kamuflaże , box arty itd. itd. . Nie widziałem , żeby kolega się tam udzielał , że przecież info o nowości już było w zapowiedziach i po co wstawiać dodatkowe informacje. I nie tylko w tych wątkach. Na poszczególnych skalach po zapowiedzi nowości, też są dorzucane kolejne etapy produkcji aż do wydania. Sam to niejednokrotnie robiłem. Chodzi mi tylko o to aby sprawdzić czy danej zapowiedzi już nie było. Potem temat można uzupełniać milionami renderów, malowanek i boxartów. Nie sztuką jest wejść na BM i wrzucać stamtąd wszystko jak leci. Po prostu szanujmy się, miłego wieczoru życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi