macy6 Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 Mam pytanie czy ktoś składał zestaw ABER 16198 - 1:16 Pz.Kpfw.I Ausf. A/B - track link pins x 200 pcs - cena 454 zł. W moim zestawie coś jest nie tak . Na końcach szpilek otwór do osadzenia miedzianego druciku nie jest wywiercony na wylot , co uniemożliwia prawidłowe połączenie części , Czy ktoś miał ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 Dasz radę sobie to przewiercić i nie mieć problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 200 sztuk otwór 0,3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawulo Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 CześćMi kiedyś michal0281 polecił łączenie ogniw wyprostowanymi zszywkami i wciskanie ich na siłę. Bardzo fajnie mi to poszło, bo są one twarde i bez problemu przebijały niedowiercone otwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 Nie wiem czy się dobrze rozumiemy . Nie chodzi mi o otwór w plastikowym ogniwie tylko w samej szpilce produkcji ABER , w której jest nie do końca wywiercony otwór na wylot w celu wsadzenia tzw bolca ( miedziany drucik ) aby po założeniu go, szpilka nie wychodziła z ogniwa . W moim zestawie jest ten błąd producenta . Próbowałem na jednej szpilce wywiercić otwór na wylot ale nic z tego . Materiał z którego wykonany jest element to pewnie aluminium i wywiercenia otworu o średnicy 0.4mm w płaszczyżnie wzdłużnej , w szpilce o przekroju 1 mm to jest problem . Producent ABER pewnie to wycina jakoś chyba laserem i takie niedopatrzenie . Czy ktoś miał może ten sam problem co ja , proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawulo Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 No tak, ja w ten sposób łączyłem Friule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Reklamuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 Reklamowałem u producenta ABER ale bez odpowiedzi , natomiast sklep w którym to kupiłem ma skontaktować się z ABER-em w celu wyjaśnienia tego . Ale o zwrocie 454 zł lub wymianie na kolejny taki sam zestaw jakaś nastąpiła cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 We wszystkich tak masz? Jeśli jest nie przewiercony do końca ale zaczęty to powinieneś dać radę się przebić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 19 Lutego 2021 Autor Share Napisano 19 Lutego 2021 Jedno próbowałem ale połamałem dwa wiertła o średnicy 0,4mm i więcej nie mam . Na pewno nie było to wiercone wiertłem tylko inną metodą . To nie jest miękki plastik tylko metal i jest ich 200 sztuk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Możesz wstawić zdjęcia jak to wygląda było by łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 19 Lutego 2021 Autor Share Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) Ja u siebie zostawiłem zestawowe, bo to prosty model. Na Twoim miejscu bym to oddał, bo produkt nie nadaje się do użycia. Edytowane 19 Lutego 2021 przez johnrambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 Pisałem do ABERa ale nie mam żadnej odpowiedzi , a właściciel sklepu , który mi to sprzedał sam zgłosił problem do producenta i ma dać mi znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 Sprawdziłem - 450 zł. Oddaj natychmiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 A nie chodzi w tym przypadkiem aby tego druta było jak najmniej i dlatego tylko dziura z jednej strony to takie moje dywagacje bo zabezpieczenie na drut nijak ma się do rzeczywistości, pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 A tak to przedstawia instrukcja Abera oraz oryginał w muzeum . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 Również ostatnio pisałem do Abera w sprawie wadliwego topnika do lutowania - początkowo kontakt był - odpowiedź, że skonsultują problem z zespołem i dadzą odpowiedź następnego dnia, potem ten "dzień' przedłużał się w naszej konwersacji kolejne dni, aż koniec końców kontakt się urwał i zostałem bez odpowiedzi.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 24 minuty temu, Adamerio napisał: Również ostatnio pisałem do Abera w sprawie wadliwego topnika do lutowania - początkowo kontakt był - odpowiedź, że skonsultują problem z zespołem i dadzą odpowiedź następnego dnia, potem ten "dzień' przedłużał się w naszej konwersacji kolejne dni, aż koniec końców kontakt się urwał i zostałem bez odpowiedzi.... Mam nie tylko problem z Aberem z tymi szpilkami do PzKpfw I ale zamówiona lufa do T-55 Aber 35L-249 Russian D-10T 100mm tank barrel for T-54B/T-55 (1:35) też jest niewłaściwa. Końcówka co nachodzi na lufę wystaje 1 mm poza lufę i nie jest w jednej płaszczyżnie , jest żle wytoczony fragment lufy ( o ten 1 mm) i temu końcówka wystaje . Kupując ten zestaw do T-55 wzorowałem się jakością wykonania i szczegółami ( ta od RB 35B41 jest o wiele prostsza , już jest lepsza to oryginalna z modelu Miniart) i tu taka wpadka . Nie wiem czy Aber sprawdza to co robi , przecież nie są tacy tani , nie wiem może sprawdzę jeszcze zestaw od Vojagera ale też nie jest tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 1 godzinę temu, macy6 napisał: ...Końcówka co nachodzi na lufę wystaje 1 mm poza lufę i nie jest w jednej płaszczyżnie , jest żle wytoczony fragment lufy ( o ten 1 mm) i temu końcówka wystaje ... A próbowałeś odwrócić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 Jak mam odwrócić i co , bo nie rozumiem . A to tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 Lufa jest stożkowa. Spróbuj odwrócić przedmuchiwacz - włóż po prostu drugą strona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 1 godzinę temu, martinello napisał: Lufa jest stożkowa. Spróbuj odwrócić przedmuchiwacz - włóż po prostu drugą strona... Według instrukcji i oryginału tylko jest w tej pozycji , nie ma mowy o jakimś odwracaniu , nie wiem o co ci chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 OK, nie było tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi