kapsel Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Witam serdecznie Po długiej przerwie, zdecydowałem się pokazać cóż udało mi się ulepić w wolnych chwilach na przestrzeni kilku miesięcy. od listopada powstał zaledwie JEDEN model. Su 22 jest dla mnie jednym z najpiękniejszych współczesnych samolotów bojowych, więc kwestią czasu było że model taki powstanie. Poza tym mam do niej sentyment, gdyż na co dzień jestem częścią załogi remontującej aparaty sprężarki do AŁ 21 F3. Miałem już zestaw Smera, więc postanowiłem nieco wzbogacić ów wydmuszkę w jakieś sensowne dodatki, by nieco podnieść wizualny odbiór. Dokupiłem więc blaszki do kokpitu i żywiczną wannę, chwyty powietrza oraz wyrzutniki flar. Tak przygotowany zacząłem dłubać przy zestawie. Smer, jaki jest, każdy kto próbował dobrze wie. Miałem kłopotu z dopasowaniem skrzydeł ( potężne rowy od spodu wypełniałem miliputem ) oraz ze statecznikiem pionowym który należało mocno pocienić z lewej strony by trzymał się osi kadłuba. Na wnęki goleni podwozia zbrakło mi już sił, poza oklejeniem hipsem bocznych ścianek. Do pomalowania użyłem wyłącznie Hataki z pomarańczowej serii z setu dla naszych Su a kalkomanie to oczywista Model Master, które do dziś śnią mi się po nocach ( blisko tydzień nakładania ). To moje pierwsze ( ale nie ostatnie ) podejście do Suczki w tej skali ( mam jeszcze jednego Smera i Hobby Bossa ), no i nie ustrzegłem się wpadek o których wspominać nie będę, a czuje oko bez problemów wyłapie Przedstawiam te parę zdjęć i proszę o wyrozumiałość jednocześnie postanawiając poprawę w niedalekiej przyszłości No cóż, to tyle jeśli chodzi o pierwszą w życiu Su, także biorę krytykę na klatę i można szczelać śmiało Ja tymczasem znikam do swojego 1,5m2 azylu do jakiegoś banalnego modelu by odzyskać równowagę i chęci do modelowania Do następnego i pozdrawiam serdecznie życząc wszystkim dużo zdrówka i wytrwałości 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Jak na Smera duzo z niego wyciagnales ale czasami szkoda dodatkow, nerwów i czasu na wykonanie modelu. Odłóż drugiego Smera i wez chociaz tego Hobby Bosa lub z wyzszej półki model. Suczka mi sie podoba i jestem na tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Muszę się zgodzić z przedmówcą, wiele z niego wyciągnąłeś ale i wiele włożyłeś. Więcej, niż wart ten zestaw, a takich rzeczy jak mydlane detale niestety nie naprawisz. Rób habibosa i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Suczek nigdy za wiele, mnie się podoba. Może trochę za skromne podwieszenia ale kto co lubi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Ja to na samolotach w tej skali nie znam się, ale znam firmę i model. A model to trochę jeszcze poprzednią epoką trąci. Więc tym chętniej napiszę, że wyszło ładnie. A nawet bardzo. A co do powieszeń to faktycznie ciut za skromnie - po prostu czuć kryzys w polskim lotnictwie To teraz może Limek ze Smera? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 24 Marca 2021 Autor Share Napisano 24 Marca 2021 Bardzo dziękuję za miłe opinie Koledzy. Co do uzbrojenia to jest bardzo skromnie ale zestaw szczerze mówiąc nic ciekawego i poprawnego dla tej kobyłki raczej nie oferuje. Suczita z Hobby Bossa będzie już uzbrojona jak należy, na pełnym wypasie, jak to na szturmowca przystało. Co do limka to żeś trafił #abtb, gdyż pare dni temu wpadł mi w łapska odpowedni zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi