robertmodelarz Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 (edytowane) Dawno, dawno temu na dalekiej Ukrainie, kiedy nie było jeszcze firmy Trumpeter, działała sobie firma SKIF......Taki jest początek tej bajki o transporterze (ciągniku artyleryjskim) MT-LB. Brak materiału źródłowego spowodował, że wóz ma mityczne oznaczenia, nieznanej z nazwy (lub numeru) JW LWP. Z kiepskiego modelu wyszło takie sobie zielone cudo. Dodatki dałem takie jakie opisałem w warsztacie. Blaszek Eduarda szkoda dawać do takiego trupa...... Jak w przyszłości nabędę armatę to nie waham się jej podczepić. Edytowane 26 Marca 2021 przez robertmodelarz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Z kiepskiego modelu wyszło takie sobie zielone cudo. Bardzo zgrabny modelik wyszedł. Gąsienice to gumioki z zestawu? Wyglądają elegancko. 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Brak materiału źródłowego spowodował, że wóz ma mityczne oznaczenia, nieznanej z nazwy (lub numeru) JW LWP. Dziwna sprawa z tymi polskimi MT-LB. Wychodziłoby na to, że w LWP nigdy nie były wykorzystywane w swojej pierwotnej roli, tj. ciągnika artyleryjskiego/transportera opancerzonego. Same jakieś wozy dowodzenia, łączności, rozpoznania itd. Już nie mówiąc o tych dzikich pomysłach z początku lat 90-tych, gdy nasi próbowali zrobić z niego bewupa i wrzucali mu na garba wszystko co było pod ręką, łącznie z wieżą od szwedzkiego CV-90. 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Jak w przyszłości nabędę armatę to nie waham się jej podczepić. Namiawiam na D-44. Tu jeszcze taki filmik na zachętę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 (edytowane) Gąsienice gumiaki zestawowe upaprane Migowymi szuwaksami i przetarte matalizerem. Szukałem wszędzie materiałów na temat MT-LB w wersji podstawowej w czasie służby w LWP. Pytałem MWP, przeglądałem NAC- ktokolwiek widział ktokolwiek wie? Cisza jak na pogrzebie organisty. Fajny jest ten MT-LB-23M Krak - prototyp transportera opancerzonego uzbrojonego w armatę automatyczną kalibru 23mm. Pomysł padł, z uwagi na brak materiału zdjęciowego i kadłuba z wersji saperskiej z lemieszem. Pulemiot można pozyskać z działka ZU-23-2 Trumpetera. Kół jezdnych do naszej wersji też nikt nie robi. Edytowane 26 Marca 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 (edytowane) Była jeszcze taka wariacja MT-LB z wieżą od transportera SKOT/TOPAS. Edytowane 26 Marca 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 25 minut temu, robertmodelarz napisał: Była jeszcze taka wariacja MT-LB z wieżą od transportera SKOT/TOPAS. Ale mutant Wygląda jak daleki kuzyn OT-90. Są jakieś informacje kto, kiedy i - co najciekawsze - po co sklecił taki pojazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 26 minut temu, Szupryt napisał: Ale mutant Wygląda jak daleki kuzyn OT-90. Są jakieś informacje kto, kiedy i - co najciekawsze - po co sklecił taki pojazd? Pojazd MT-LB 2AP -znajduję się w Technik Museum Kummersdorf ,Niemcy. Zaprojektowany i wykonany przez HSW - powstał tylko prototyp. Szukam zdjęć naszej jednej sztuki w trzykolorowym kamuflażu z wieżą od BRDM-2. Nasza rodzima wersja inspirowana rosyjskim MT-LBM 6MA. Widziałem ją kiedyś w WAT- nawet fotę zrobiłem telefonem. Telefon się popsuł- foty przepadły. Tak on mniej więcej wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 A coś takiego widzieliście? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 (edytowane) Cała rodzina pojazdów zautomatyzowanego systemu dowodzenia dla wojsk lądowych. Edytowane 26 Marca 2021 przez Jarekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 30 minut temu, Endrju napisał: A coś takiego widzieliście? Pozdrawiam Andrzej To jest system zakłócenia łączności R-330 Piramida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 I to też super! Poza tym wyrzeźbione ze starego strucla, na którego mało kto by spojrzał. Mariusz Ps. Łeb sobie w takim rozwaliłem. Trzy szwy! Ale to było cholernie dawno temu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Marca 2022 Share Napisano 25 Marca 2022 chyba mam w magazynku z 3 albo 4 MTLB Skifa aktualnie jeden się buduje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi