SnajperTBG Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Zafascynowany bryłą btra 40 zaczynam projekt złomek warunki polowe więc grafika będzie różna... Ale się będę starał robić lepsze foty. No to wio jak to mawiał pewien kapitan z 2PR z Hrubieszowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Czekamy niecierpliwie na taki mam nadzieję widok: Zalogowani członkowie forum posiadają stosowne certyfikaty dopuszczające do różnych informacji : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Są "Purple"-jest dobrze!Ale światło masz z d@#$%^&y.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 6 minut temu, piotrkur napisał: Są "Purple"-jest dobrze!Ale światło masz z d@#$%^&y.. Można i tak: Ja kupiłem taki za 100 zł na znanym portalu aukcyjnym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Światło do klejenia.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Na dzisiaj tyle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Silnik pokazujesz czy kleisz tylko dla samego jego klejenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Bardziej żeby mieć fun przy klejeniu Bo jak himarsa lepiłem to tam tylko taka ala blaszka z dolną imitacją silnika i wiało pustką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Kolory silnika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) 18 godzin temu, SnajperTBG napisał: Bardziej żeby mieć fun przy klejeniu Bo jak himarsa lepiłem to tam tylko taka ala blaszka z dolną imitacją silnika i wiało pustką Szkoda, że Trumpek nie daje opcji otwartej maski. Robią fajnie zdetalowane silniki, a nie chce im się opracować otwartej....mam to samo w ich GAZ 66, piękny silnik i muszę główkować jak tu ogarnąć otwieraną kabinę. Będzie polski? Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 19 godzin temu, robertmodelarz napisał: Kolory silnika: A cóż to za zmota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, Flachenty napisał: A cóż to za zmota ? Z facebook https://www.facebook.com/pg/BTR152MRU/photos/?tab=album&album_id=888829674892112&ref=page_internal Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 23 godziny temu, robertmodelarz napisał: Z facebook https://www.facebook.com/pg/BTR152MRU/photos/?tab=album&album_id=888829674892112&ref=page_internal No nie. Tamten to zmota z turbiną i górnozaworowy, a ten to zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Kwietnia 2021 Share Napisano 21 Kwietnia 2021 11 godzin temu, Flachenty napisał: No nie. Tamten to zmota z turbiną i górnozaworowy, a ten to zupełnie co innego. Fakt, że to późniejsza konstrukcja zastosowana w rekonstruowanym wozie. Kolory fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Powiem że model klei się nawet nawet. Chociaż spasowanie kilku elementów słabe no i te cholerne wypychacze na spodzie pojazdu. Pójdzie szpachla i pilniki. Zamówiłem w nadziei że będą lepsze jak gumowe, koła żywiczne od panzer arta i ku%%a jak zawsze z moim szczęściem. Bieżnik bez oznaczeń, brak koła zapasowego, brak 2 przednich kół (wszystkie takie same) i 2 kółka to jajka... Będę musiał uruchomić swoją produkcję kół żywicznych. Bo sprzęt już mam W poniedziałek wrzucę do rej jakości foty. Tymczasem fotka panzer arta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Ja takiego, ze Skifu, kiedyś ulepiłem- na koła się zapisuję (mam jeszcze jednego z zakrytym dachem). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Całkiem fajny ten Skif... Były jakieś "wzbogacenia" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Godzinę temu, chorąży napisał: Całkiem fajny ten Skif... Były jakieś "wzbogacenia" ? Absolutnie żadnych z aftermarketów to tylko: - kalki ToroModel - niemiecka antena 1,4 m RbModel - szpachla "japońska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 23 godziny temu, SnajperTBG napisał: Zamówiłem w nadziei że będą lepsze jak gumowe, koła żywiczne od panzer arta i ku%%a jak zawsze z moim szczęściem. Bieżnik bez oznaczeń, brak koła zapasowego, brak 2 przednich kół (wszystkie takie same) i 2 kółka to jajka...Tymczasem fotka panzer arta... Auuu, a już chciałem zamawiać do swojego...kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Posiedziałem nad modelem i zlepiłem Co prawda model trudny ale fajnie wygląda i warto go kupić ale nie za ponad 200plna... Obserwuję wzrost ceny chińskich producentów ale spasowalność części powiem że średnia. Zvezda już wg mnie jest lepsza(szkoda że blaszek nie dodają). Ale nie o tym. Największy problem pojawił się z klapą silnika gdzie musiałem używać szpachli i z zawieszeniem które trzeba było dosłownie dogiąć do odpowiedniej poprawności. Do plusów należy zliczyć że niewątpliwie model o niebo lepszy od skifa no i przednie koła są skrętne Parę elementów będzie malowanych osobno a resztę wkleiłem ze względu że łatwiej mi to będzie malować pędzlem pomału jak psiuknąć aero i podrapać pensetą podczas wkładania. Koła są fajnie pomyślane i nie będzie myślę większych problemów aby odlać je w żywicy i nawet z efektem ugięcia opony.Rano się zorientowałem że nie potrzebnie przykleiłem łopatę i łoma do tylnego pancerza więc musiałem to zerwać. Teraz pytanie za 100 pkt. Jak skleić blaszane osłony świateł aby nie został efekt jak u mnie po kleju CA...Pójdzie to do przeróbki. Model jeszcze pójdzie do wyszlifowania dremelem jak zajadę do domu Tak się zastanawiam czy jest sens jeszcze dorabiać te mikro zaczepy które i tak odpadną podczas malowania czy czyszczenia modelu raz na miesiąc z kurzu? Co do panzer arta to jakby sie nie zaje**li i dostałbym 7 koło(zapasowe)to zgadnij krzychu83 jakby wyglądało ? Tak... dokładnie tak samo jak jedno z tylnych kół... Teraz zostaje rozkminić jakie malowanie i czekać majówki na wielkie malowanie modeli Ale co ja tu będę pisał-czas na foty P.S dojdzie jeszcze metalowa antena od rb model z zestawu BMP-3 bo to chyba taki sam pręt, przynajmniej ja nie widzę wielkiej różnicy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Co Ty chcesz Dremelem tu szlifować? Do usuwania CA polecam debonder, do kupienia w modelarskim. Odrobina precyzji też by się zdała, tą najłatwiej i jednocześnie najtrudniej znaleźć między biurkiem a fotelem. Szpachlowanie maski warto poprawić, bo jeszcze widać szpary. Z drugiej strony, tam powinna być szczelina ciut poniżej krawędzi, bo maska była otwierana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi