Klapouch Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Miałem robić ciężarówkę, ale stało to takie smutne, brzydkie i rozgrzebane, że się zlitowałem. Po drodze zestaw podziękował mi fatalnym spasowaniem wież i jarzm dział (tak, trochę tego jest). Pozostałe elementy OK, gąski fajne w montażu, choć względem instrukcji trzeba wyrzucić 1 ogniwo (jak się wyrzuci 2, to potem trzeba dołożyć na 'gotowca' :D) Rozwiercenia wymagają działa (wszystkie) i wydechy. Światła są dziwne, wiem - wkleiłem je odwrotnie niż w instrukcji, żeby nie musieć wiercić. Chciałem wykorzystać wypukłość elementu i otwór w środku, żeby stworzyć "lepszą" imitację lampy. Wyszło jak wyszło - zalałem vallejo water texture - średnio się sprawdza imho. No i tyle, Może ciągle jest brzydki, ale za to skończony. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Wywal te światła klosze lamp w środku pomaluj na srebrno i daj kulkę z pochłaniacza wilgoci z torebki z butami. Burty mi się podobają natomiast góra jakby prześwietlona była ciężko określić ale bojowo wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) 35 minut temu, Adamo722 napisał: Wywal te światła klosze lamp w środku pomaluj na srebrno i daj kulkę z pochłaniacza wilgoci z torebki z butami. Burty mi się podobają natomiast góra jakby prześwietlona była ciężko określić ale bojowo wygląda tego patentu z butami nie znałem. Starałem się robić z kropelki gel, ale mi się rozjeżdżało, z tej wody vallejo też dziwnie, UHU klej tak samo. Jeszcze może żywica epoksydowa pomoże. Albo te buty ... Swoją drogą ten czołg to chyba najbardziej absurdalna konstrukcja w dziejach. Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez Klapouch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 36 minut temu, Klapouch napisał: tego patentu z butami nie znałem. . Albo te buty ... Swoją drogą ten czołg to chyba najbardziej absurdalna konstrukcja w dziejach. Te kulki mogą żółknąć więc z tym ostrożnie. W dziedzinie absurdalnych konstrukcji tamtego czasu moim zdaniem prym wiedzie char2 c Czołg ładny, zwłaszcza burty. Czekam na postępy z blitzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Godzinę temu, FLECZER napisał: Te kulki mogą żółknąć więc z tym ostrożnie. W dziedzinie absurdalnych konstrukcji tamtego czasu moim zdaniem prym wiedzie char2 c Czołg ładny, zwłaszcza burty. Czekam na postępy z blitzem Muszę tego char’a gdzieś dorwać co do blitza - tak, plany są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Światła jeśli muszę robię z Clear Fix Humbrola. Świetny ten model, do działu z okrętami się nadaje. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi