Skocz do zawartości

T35 Zvezda 1/72

Klapouch

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem robić ciężarówkę, ale stało to takie smutne, brzydkie i rozgrzebane, że się zlitowałem. Po drodze zestaw podziękował mi fatalnym spasowaniem wież i jarzm dział (tak, trochę tego jest). Pozostałe elementy OK, gąski fajne w montażu, choć względem instrukcji trzeba wyrzucić 1 ogniwo (jak się wyrzuci 2, to potem trzeba dołożyć na 'gotowca' :D)

Rozwiercenia wymagają działa (wszystkie) i wydechy. 

Światła są dziwne, wiem - wkleiłem je odwrotnie niż w instrukcji, żeby nie musieć wiercić. Chciałem wykorzystać wypukłość elementu i otwór w środku, żeby stworzyć "lepszą" imitację lampy. Wyszło jak wyszło - zalałem vallejo water texture - średnio się sprawdza imho

No i tyle, Może ciągle jest brzydki, ale za to skończony.  

1a.jpg

2a.jpg

3a.jpg

4a.jpg

5a.jpg

• Like 4

Wywal te światła klosze lamp w środku pomaluj na srebrno i daj kulkę z pochłaniacza wilgoci z torebki z butami. 

Burty mi się podobają :super: natomiast góra jakby prześwietlona była ciężko określić ale bojowo wygląda :rewol: :wojo:

• Thanks 1

35 minut temu, Adamo722 napisał:

Wywal te światła klosze lamp w środku pomaluj na srebrno i daj kulkę z pochłaniacza wilgoci z torebki z butami. 

Burty mi się podobają :super: natomiast góra jakby prześwietlona była ciężko określić ale bojowo wygląda :rewol: :wojo:

tego patentu z butami nie znałem. Starałem się robić z kropelki gel, ale mi się rozjeżdżało, z tej wody vallejo też dziwnie, UHU klej tak samo. Jeszcze może żywica epoksydowa pomoże. Albo te buty ...

Swoją drogą ten czołg to chyba najbardziej absurdalna konstrukcja w dziejach. 

Edytowane przez Klapouch

36 minut temu, Klapouch napisał:

tego patentu z butami nie znałem. . Albo te buty ...

Swoją drogą ten czołg to chyba najbardziej absurdalna konstrukcja w dziejach. 

Te kulki mogą żółknąć więc z tym ostrożnie.

W dziedzinie absurdalnych konstrukcji tamtego czasu moim zdaniem prym wiedzie char2 c 😁 

Czołg ładny, zwłaszcza burty. Czekam na postępy z blitzem 😜

Godzinę temu, FLECZER napisał:

Te kulki mogą żółknąć więc z tym ostrożnie.

W dziedzinie absurdalnych konstrukcji tamtego czasu moim zdaniem prym wiedzie char2 c 😁 

Czołg ładny, zwłaszcza burty. Czekam na postępy z blitzem 😜

Muszę tego char’a gdzieś dorwać :)

co do blitza - tak, plany są :)