Klapouch Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Miałem robić ciężarówkę, ale stało to takie smutne, brzydkie i rozgrzebane, że się zlitowałem. Po drodze zestaw podziękował mi fatalnym spasowaniem wież i jarzm dział (tak, trochę tego jest). Pozostałe elementy OK, gąski fajne w montażu, choć względem instrukcji trzeba wyrzucić 1 ogniwo (jak się wyrzuci 2, to potem trzeba dołożyć na 'gotowca' :D) Rozwiercenia wymagają działa (wszystkie) i wydechy. Światła są dziwne, wiem - wkleiłem je odwrotnie niż w instrukcji, żeby nie musieć wiercić. Chciałem wykorzystać wypukłość elementu i otwór w środku, żeby stworzyć "lepszą" imitację lampy. Wyszło jak wyszło - zalałem vallejo water texture - średnio się sprawdza imho. No i tyle, Może ciągle jest brzydki, ale za to skończony. 4 Cytuj
Adamo722 Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Wywal te światła klosze lamp w środku pomaluj na srebrno i daj kulkę z pochłaniacza wilgoci z torebki z butami. Burty mi się podobają natomiast góra jakby prześwietlona była ciężko określić ale bojowo wygląda 1 Cytuj
Klapouch Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Napisano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) 35 minut temu, Adamo722 napisał: Wywal te światła klosze lamp w środku pomaluj na srebrno i daj kulkę z pochłaniacza wilgoci z torebki z butami. Burty mi się podobają natomiast góra jakby prześwietlona była ciężko określić ale bojowo wygląda tego patentu z butami nie znałem. Starałem się robić z kropelki gel, ale mi się rozjeżdżało, z tej wody vallejo też dziwnie, UHU klej tak samo. Jeszcze może żywica epoksydowa pomoże. Albo te buty ... Swoją drogą ten czołg to chyba najbardziej absurdalna konstrukcja w dziejach. Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez Klapouch Cytuj
FLECZER Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 36 minut temu, Klapouch napisał: tego patentu z butami nie znałem. . Albo te buty ... Swoją drogą ten czołg to chyba najbardziej absurdalna konstrukcja w dziejach. Te kulki mogą żółknąć więc z tym ostrożnie. W dziedzinie absurdalnych konstrukcji tamtego czasu moim zdaniem prym wiedzie char2 c Czołg ładny, zwłaszcza burty. Czekam na postępy z blitzem Cytuj
Klapouch Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Napisano 30 Kwietnia 2021 Godzinę temu, FLECZER napisał: Te kulki mogą żółknąć więc z tym ostrożnie. W dziedzinie absurdalnych konstrukcji tamtego czasu moim zdaniem prym wiedzie char2 c Czołg ładny, zwłaszcza burty. Czekam na postępy z blitzem Muszę tego char’a gdzieś dorwać co do blitza - tak, plany są Cytuj
copycat Napisano 1 Maja 2021 Napisano 1 Maja 2021 Światła jeśli muszę robię z Clear Fix Humbrola. Świetny ten model, do działu z okrętami się nadaje. Podoba się. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi