bondarek Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) Biuścik od CreepyTables, bardzo wdzięczna w pracy figurka, daje na prawdę wiele możliwości jeśli ktoś jest artystą. Ja niestety nie mam takich talentów, więc wyszło jak wyszło ;-). Koncepcja jest taka, że dziewczyna wspomina swój pierwszy samodzielny lot szybowcem w Aeroklubie Warszawskim. Na kubku wymalowałem logo AW, ale postanowiłem nieco je uprościć. Na szachownicy powinien być jeszcze taki samolocik, jednak uznałem, że skoro widać tylko jej połowę i jeszcze większą część zamaluje samolocikiem to może nie być widać, że to szachownica i nie będzie plusa za malowanie :-). Miłego oglądania i oceniania A tu watek warsztatowy: Edytowane 15 Maja 2021 przez bondarek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 Plus za malowanie. Miła dla oka, bardzo. Sweterek wyszedł bardzo akuratnie. Najsłabiej wyszła zawartość kubka. Połączenie niebieskiego z białym jednak słabo wygląda, daj może na odwrót, brązowe z białym wzorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 4 godziny temu, Marcin M. napisał: Najsłabiej wyszła zawartość kubka. Połączenie niebieskiego z białym jednak słabo wygląda, daj może na odwrót, brązowe z białym wzorkiem. tez mam takie wrażenie, co więcej to niebieskawe wnętrze kubasa zlewa się wizualnie ze sweterkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 Panowie, to jest „legendarny” włocławski fajans A w ich wzorach zawsze przeważał niabieski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 Bardzo przyjemna praca, cieszy oko. Zgodziłbym się ze Spotterem, że ten "lot" to raczej na ziemi się odbywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 W dniu 16.05.2021 o 15:12, Thalgonis napisał: Panowie, to jest „legendarny” włocławski fajans A w ich wzorach zawsze przeważał niabieski Nie wrocławski tylko z Bolesławca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, martinello napisał: Nie wrocławski tylko z Bolesławca ... źle przeczytałeś Za PRLu wyroby tej fabryki fajans z włocławka były „kultowe” - mało było domów, w których to to nie wisiało na ścianach lub stało na stołach Edytowane 18 Maja 2021 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi