Thalgonis Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 Ciałko, poniżej kolejna „chora zachcianka” – obok Mausa – Adolfiuta, który uparł się, że „musi mieć” największe i najcięższe pojazdy pancerne. W myśl „zasady” im większy i cięższy tym lepszy... Pomijając działo (Pak 44, 128 mm), które mogło rozwalić każdy czołg aliancki, reszta była pełna wad, o ogromnej awaryjności zawieszenia pojazdu (z powodu przeciążenia). Poniżej „stodoła z własnym napędem” – jak ktoś z tego forum ładnie określił – z 653. Batalionu Ciężkich Niszczycieli Czołgów (sPzJgAbt. 653). PS. układ jezdny mi nie wyszedł Z góry jestem zadowolony. Stare Kino 2 Cytuj
copycat Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 (edytowane) Zabrzmiało jakbyś był z góry zadowolony, że ci układ jezdny nie wyszedł. ;). Bardzo fajna stodoła. Edytowane 24 Maja 2021 przez copycat 1 Cytuj
Evildead Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 Ogólnie to spoko, chyba Night Shifta się oglądało 1 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 24 Maja 2021 Autor Napisano 24 Maja 2021 Teraz, Evildead napisał: Ogólnie to spoko, chyba Night Shifta się oglądało Dokładnie On to bardzo dobrze pokazuje Cytuj
Adamo722 Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 Tak z ciekawości czemu ma czerwone pola swastyk a nie biale ( minia przebija)? Cytuj
Thalgonis Napisano 24 Maja 2021 Autor Napisano 24 Maja 2021 8 minut temu, Adamo722 napisał: Tak z ciekawości czemu ma czerwone pola swastyk a nie biale ( minia przebija)? Ta jednostka tak miała: Cytuj
Mr_X Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 Fajny model. A co do krzyży, pod koniec wojny niektóre jednostki stosowały czerwone krzyże. Poniżej Panzer IV z 3 DPanc SS (chyba wiosna 1945; numer taktyczny chyba biało żółty). 1 Cytuj
zaruk Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 Ja pochwalę zdjęcia na dobrze dobranym tle. Fajnie eksponują model. Jako osoba, która się nie zna zapytam o cementobpodobną substancję na płycie silnika i wieży. Cytuj
Thalgonis Napisano 24 Maja 2021 Autor Napisano 24 Maja 2021 Teraz, zaruk napisał: Ja pochwalę zdjęcia na dobrze dobranym tle. Fajnie eksponują model. Jako osoba, która się nie zna zapytam o cementobpodobną substancję na płycie silnika i wieży. To pigment „Gruz” od rodzimej firmy ModellersWorld Bardzo dobre jakościowo pigmenty. Cytuj
zaruk Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 3 minuty temu, Thalgonis napisał: To pigment „Gruz” od rodzimej firmy ModellersWorld Bardzo dobre jakościowo pigmenty. Uzbrojony w tę wiedzę dokonałem ponownej analizy zdjęć - rzeczywiście widać gruz. Nie myślałeś o tym, żeby częściowo był on ceglanym gruzem? W końcu większość budynków w tym czasie budowano z cegieł. No i fajne byłoby urozmaicenie kolorystyczne Cytuj
Thalgonis Napisano 24 Maja 2021 Autor Napisano 24 Maja 2021 Hmmm... Nie do końca jest to teren „miastowy” Świadczą o tym mocno przebłocone gąski i koła... Przyjmijmy, że rozjechał jakąś gliniankę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi