hlystek Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 (edited) Jak w tytule Weekend od edka. pierwszy model z którego jestem w miarę zadowolony:) Edited June 14, 2021 by hlystek dodanie zdjęcia 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Bardzo fajny, wrzuć jeszcze zdjęcie spodu. Krzyże na górnym płacie są zestawowe? Trochę jakby za duże. Pozostały lufy do wklejenia i antenka do rozciągnięcia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hlystek Posted June 8, 2021 Author Share Posted June 8, 2021 Wszystko jak dał edek w weekendzie. Mg już ma, kółko ogonowe poprawione,została antena na spodzie płata i linka... Przy okazji pytanie. Lepiej ją zrobic z żyłki czy z pończoch? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Żyłka będzie chyba lepsza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neptun1939 Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 5 godzin temu, hlystek napisał: Przy okazji pytanie. Lepiej ją zrobic z żyłki czy z pończoch? Z włosa ludzkiego. A mesiek fajny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Żyłka albo ciągniony plastik. Włosy są higroskopijne, mogą niefajnie zaskoczyć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neptun1939 Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 16 minut temu, barszczo napisał: Żyłka albo ciągniony plastik. Włosy są higroskopijne, mogą niefajnie zaskoczyć. I jedno i drugie jest grube. Śkuć naprężona i przyklejona trzyma się jak głuchy drzwi i nic się z nią nie dzieje ( potwierdzone z własnego doświadczenia). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 W dniu 8.06.2021 o 21:20, barszczo napisał: Żyłka albo ciągniony plastik. Włosy są higroskopijne, mogą niefajnie zaskoczyć. Sam muszę z tym popróbować. Ja rozciągam mosiężny drut 0,05 i doprowadza mnie to każdorazowo do szału Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 Nitka z rajstop. Jeszcze lepsza z pończoch. Malowalna, elastyczna, grubość regulowana ilością pojedynczych niteczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 ja uzywam tylko nici . Zylka troche zbyt sztywna - nawet ta 0,04 mm. Nici z ponczochy jakos mnie nie przekonuja, bo przekroj nie jest okragly i to mi przeszkadza. Ale kazdy ma swoje sposoby i rozwiazania. A nici o roznej grubosci mam kilogram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 Pozazdrościć wzroku. W najlepszych czasach nie potrafiłbym określić przekroju pojedynczej nitki z pończochy. A jaki jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts