Artek Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 Witam Tym razem na warsztat trafił wykretowany i w miarę możliwości rozebrany Blitz z Italeri. Będzie to modelik robiony na luzie dla oderwania sięod tematów drugowojennych(ale nie za bardzo) więc nie będzie w malowaniu wojskowym. Jednocześnie w miarę możliwości postaram się dorobić to o czym zapomniała Italeri. Jak widać rama już prawie gotowa(dorabiałem śruby na tylnym moście) silnik też w zaawansowanym stadium, osłona chłodnicy ma niewiele wspólnego z oryginałem ale nie mogłem sobie poradzić z wycięciem koła w blaszce więc zrobiłem coś takiego. Dorobiłem też pasek klinowy i wiatraczek ale tego nie ma na zdjęciach. Pzdr Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 tez kiedys tego opla montowalem byl to jeden z moich pierwszych moodeli zrobionych na powaznie, ale teraz sluzy mi jako poligon doswiadczalny dla nowych technik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 uważaj na jedną rzecz: kształt przegrody między szoferką a komorą silnika Italeri skopała dokumentnie. ja niestety dowiedziałem się o tym już po skończeniu mojego Blitza, ale Ty jeszcze zdążysz poprawić. to, co w modelu jest delikatną obłością (w środkowej części) powinno być kanciastym "słupkiem" - mam gdzieś zdjęcia i rysunki, wieczorem postaram się wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2006 No miłoby było gdybyś wrzucił te foty. Może uda mi sięto poprawić jeszcze chociaż z moimi "zdolnościami" maualnymi to wątpie. Ale spróbuje w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 no barszo mi sie podoba- fajnie i wyszło... no ogólnie fajnie c wyszło pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 to jest stosunkowo proste do poprawy - jak się wie, że trzeba poprawić. mnie to nawet do łba nie przylazło, a wyszło dopiero niedawno, w dość nieciekawych okolicznościach. przy okazji pamiętaj też o grubości drzwi (też tego nie poprawiłem - ale to już przez własną głupotę najpierw, a potem lenistwo. może jeszcze się złamię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 23 Czerwca 2006 Share Napisano 23 Czerwca 2006 no, to masz. zdjęcia niestety takie sobie - lepsze byłyby skany, ale skanera swojego ciągle jakoś nie uruchomiłem. najpierw ta nieszczęsna ścianka: a teraz masz jeszcze podłogę i budowę drzwi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2006 Witam Wielkie dzięki za fotki. Bardzo sięprzydadzą. Mam nadzieje że uda mi sięjakoś poprawić tą przegrodę chociaż od strony kabiny. Drzwi też będą bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2006 No i silnik juzna swoim miejscu. niestety musiałem pozbyć sięstarej osłony chłodnicy i zrobić nową bo stara była za gruba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 23 Czerwca 2006 Share Napisano 23 Czerwca 2006 jak ty to robisz że mnawet mało interesujący pojazd jest interesujący?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 24 Czerwca 2006 Share Napisano 24 Czerwca 2006 powiem tylko jedno......MY MASTEr te obdrapania to Ci naprawde extra wychodza jestem pod wrazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 25 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2006 Witam. prace posuwają się do przodu. Doszło kilka rurek przy silniku, rura wydechowa i wał napędowy. Działam też równocześnie z innymi elemantami pojazdu, ale najsampierw chcę skończyć kabinę żeby podłączyć resztę przewodów do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 25 Czerwca 2006 Share Napisano 25 Czerwca 2006 No tak, tobie tu wszystko pieknie idzie, zapowiada sie miodny Blitz, a moja robota przy M-54 stoi w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Czerwca 2006 Share Napisano 25 Czerwca 2006 Widzę że zapowiada sie kolejny wyeksploatowany pojazd, a może skusiłbyś się na ładny lśniący lakirek No i oczywiście przeniósłbyś całą relację do Cywili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 25 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2006 Tornado spokojnie. To tylko silnik.. wiesz ma juz swoje lata. A lakierek będzie lśniący (mam nadzieje) i pięknie kremowy z granatowymi i czerwonymi wstawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Czerwca 2006 Share Napisano 25 Czerwca 2006 Tornado spokojnie. To tylko silnik.. wiesz ma juz swoje lata. A lakierek będzie lśniący (mam nadzieje) i pięknie kremowy z granatowymi i czerwonymi wstawkami. To mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 26 Czerwca 2006 Share Napisano 26 Czerwca 2006 a właśnie zkoro robisz opla w cywilu to czemu jest w dziale wojskowym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 28 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2006 Jak widać nie obijam się ale ten Opel jest niemożliwy. Duze ilości szpachlowania szlifowania itp itd i tak do zaj.. ehm do usranej śmierci. Jak widać na fotce części poszlifowane, wycięty też kawałek przodu który będzie otwarty z jednej strony. Paka poszpachlowana, wyciąłem też te pseudozamknięcia i powyginam z drucika takie jak mają być (mama nadzieje że mi sięuda). Intensywnie powstaje też wnętrze kabiny ale pokaże juz finalny efekt. Pzdr Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 28 Czerwca 2006 Share Napisano 28 Czerwca 2006 ten model to jedna wielka szopachla w tej chwili podziwiam ja bym to rzucił w #$%# bo aż tyle cierpliwości nie mam pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 28 Czerwca 2006 Share Napisano 28 Czerwca 2006 dramatyzujecie. model jest zupełnie niezły, jeśli chodzi o sklejalność. jednej wielkiej szpachli to Wy jeszcze jak przypuszczam nie widzieliście - dla nabrania dystansu polecam dowolny model na podwoziu Pz.I z MasterBox... co do skrzyni - warto zainwestować w Italerowskiego Maultiera. są tam dwie wersje burt ze ślicznie odwzorowaną fakturą drewna (w przeciwieństwie do Blitza, w którym burty są gładkie jak pupa niemowlaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 28 Czerwca 2006 Share Napisano 28 Czerwca 2006 Artek......nie zalamuj mnie robisz go w cywilu ma byc wojskowy, najlepiej polnocna afryka, duzo rdzy i kurzu nie nie zartuje ale troche mnie to zaskoczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 29 Czerwca 2006 Share Napisano 29 Czerwca 2006 mnie tez.... jak tak dalej pójdzie to acznie tiry lepić takie ja Tornado... takiej straty modelarstwo czołgowe by nie ścierpiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Czerwca 2006 Share Napisano 29 Czerwca 2006 Emm... No to czemu relacja jest w dziale pojazdow wojskowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Czerwca 2006 Share Napisano 29 Czerwca 2006 Emm... No to czemu relacja jest w dziale pojazdow wojskowych? No właśnie Niech moderator ale to szybciutko przenosi temat do cywili coby Artek się nie romyslił i nie popełnił z Opla coś wojskowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 29 Czerwca 2006 Share Napisano 29 Czerwca 2006 ja już na to wcześniej zwracałem uwage ale kurde szkoda że ten opelek w cywilu będzie chociaż... Artek odpocznie troche od frontu i będzie miał więcej chęci by zrobić fajny poządny wojskowy modelik pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi