Klapouch Napisano 12 Czerwca 2021 Share Napisano 12 Czerwca 2021 Kolejny ulep. Bardzo fajny model, gęsi jak to u FtF zmasakrowane, ale nie poprawiałem - ostatnio przyniosło to więcej szkody jak pożytku. Egzemplarz dość luźno inspirowany rzeczywistością. Za wzór posłużył czołg testowy z poligonu - stąd brak oznaczeń (no i stąd, że w FtF są kalki i malowanie tylko panzer grey) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 14 Czerwca 2021 Share Napisano 14 Czerwca 2021 Fajnie wyszedł, choć malowanie to czysta licencja poetycka Jeśli chciałeś zrobić Czecha albo Słowaka, to plamy miały bardzo ostre przejścia (no i inne kolory). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2021 47 minut temu, GreGG24 napisał: Fajnie wyszedł, choć malowanie to czysta licencja poetycka Jeśli chciałeś zrobić Czecha albo Słowaka, to plamy miały bardzo ostre przejścia (no i inne kolory). Z kolorami miałem problem; zdjęcia od : poprzez (ten przejścia ma dość płynne) i według mnie najbardziej przesadzonej interpretacji Zdjęcia z epoki rzeczywiście sugerują ostre przejście Dlatego napisałem, że jest to model inspirowany. Choć jak na kamo kładzione z ręki wyszło chyba i tak nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Przecież w zestawie powinny być kalkomanie dla trzech trójkolorowych czołgów słowackich, mylę się? Tak by wynikało z inboxów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2021 W „instrukcji” było tylko 1 malowanie niemieckie w panzer grau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Tak na szybko - http://www.wardrawings.be/WW2/Files/1-Vehicles/Axis/4-Others/04-Slovakia/1-FullTracked-Vehicles/LTvz38.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Pewnie to by pasowało tu jest kalkomania np 314 do 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 W dniu 12.06.2021 o 21:55, Klapouch napisał: Egzemplarz dość luźno inspirowany rzeczywistością. I tu nie ma co się czepiać. Niestety, ale są błędy w modelu - te które wpadły mi w oko brakuje mu peryskopu D-cy w wersji wczesnej - czy ten element jest w zestawie - tego nie wiem ma element stosowany od wersji ausf.B, a to ma być wczesna ausf.A- (czerwona strzałka) Chociaż w kalkach jest No.314 i wtedy to by pasowało do tej wersji Słowackiej (fotka poniżej) - tylko że to jest już wersja późniejsza i nie ma ramy antenowej, peryskop D-cy w wersji późnej. Tabliczki romboidalne miały pojazdy Niemieckie we Francji w 1940 roku. Pojazdy ausf.A w wersji środkowej miały też zakładane wyrzutniki granatów dymnych z tyłu pojazdu takie jak na Pz.Kpfw.III. Niestety producent modelu nie postarał się. W dniu 14.06.2021 o 16:07, GreGG24 napisał: Jeśli chciałeś zrobić Czecha albo Słowaka, to plamy miały bardzo ostre przejścia (no i inne kolory). W dniu 14.06.2021 o 16:55, Klapouch napisał: Zdjęcia z epoki rzeczywiście sugerują ostre przejście Dokładnie TAK - LT vz.38 - P-10.091 - jeden z pierwszych seryjnych pojazdów - maj 1939 roku. Trzeba pamiętać że to kolory nie dla Wermachtu. Pierwsze dwa dla Słowaków - październik 1940 roku. Wersja "A" z końcowej produkcji już bez anteny ramowej. Pozdrawiam Krzysztof 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi