jmx62 Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Tytułowy model dostałem od córci na dzień ojca, dzięki Dominisiu. Wiem, że zawartość można podejrzeć na MojeHobby ale w razie jakby ktoś chciał więcej szczegółów to dać znać, mogę obfocić każdy zakamarek tego modelu. Na razie nie będzie żadnej relacji czy później galerii bo na razie nie kleję, jestem świeżo po operacji oka i muszę dojść do ładu ze swoim wzrokiem. Jak już się podładuje wracam do swojego ukochanego hobby Edytowane 20 Czerwca 2021 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 Wracaj do zdrowia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2021 Dzięki barszczo. Zawsze lepiej widzieć stereoskopowo niż być jak mityczny Cyklop A skoro nikt nie zgłasza chęci na obejrzenie zvezdowych wyprasek Yaka(ja jednak wolę jako Jaka) to jednak wrzucę parę fotek. Tyle że trochę później. Może przy okazji zawiąże się dyskusja na temat przeróbki go na naszego Bielika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 20 minut temu, jmx62 napisał: ja jednak wolę jako Jaka I zdecydowanie tak pisz 21 minut temu, jmx62 napisał: Zawsze lepiej widzieć stereoskopowo niż być jak mityczny Cyklop Ale pamiętaj, że wśród niewidomych, jednooki jest królem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Łoj dobra, dobra A teraz mi się przypomniało że chyba już gdzieś była dyskusja nt. przeróbki Jak-130 na M-346 ale kto, gdzie, kiedy i po co to już nie pamiętam A może to na innym forum? Edytowane 21 Czerwca 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 Była, i to chyba na tym forum. I z tego co pamiętam, to się chyba nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2021 Łoj tam, od razu się nie da! Z wszystkiego można wszystko... dwa wiadra szpachli, dziesięć hektarów kwadratowych papieru ściernego i dużo czasu i samozaparcia to i że Spita można zrobić Lancastera. To czemu z Jaka nie zrobić Bielika? Tylko koniecznie trzeba by gdzieś ogarnąć w miarę dobre rysunki bo że samych zdjęć to jednak ciężko coś w miarę sensownego wystrugać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Łoj tam, od razu się nie da! Z wszystkiego można wszystko... dwa wiadra szpachli, dziesięć hektarów kwadratowych papieru ściernego i dużo czasu i samozaparcia to i że Spita można zrobić Lancastera. To czemu z Jaka nie zrobić Bielika? Tylko koniecznie trzeba by gdzieś ogarnąć w miarę dobre rysunki bo że samych zdjęć to jednak ciężko coś w miarę sensownego wystrugać. Ano właśnie, się nie da. Primo, Jak-130 jest od M346 większy. Zupełnie różne przekroje mają sekcje dziobowe. Płat mocowany jest do kadłuba na różnej wysokości. Inne są pasma przykadłubowe, inna powierzchnia i obrys skrzydeł. Inne dysze wylotowe, różne przekroje gondol silnikowych, Nawet usterzenie jest w obu tych samolotach różne. Trzeba by po prostu wykonać od podstaw zupełnie nowy model, nie wykorzystując ani jednej części z zestawu Jaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2021 No to Jak się nie da? Da się tylko trzeba mieć dobre rysunki i scratcha uskutecznić No to skoro się nie da to zmontujemy Jaka z czerwonymi Zvezdami i już. Też będzie pasował mi do mojej kolekcji lotnictwa szkolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) Obiecałem wrzucić parę fotek co w środku: Najpierw pudełko I ogólna zawartość Edytowane 25 Czerwca 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) Sorki, ale dzisiaj już nie mam możliwości wrzucenia reszty zawartości(z różnych, niezależnych ode mnie powodów). C.d. jutro. Edytowane 25 Czerwca 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2021 (edytowane) C.d. inboxa: Podstawowe ramki z częściami: Pozostałe ramki z bambetlami: Ramka ze szkłem: Kalkomanie: Papierologia: Edytowane 26 Czerwca 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2021 (edytowane) Sorki, że w dwóch częściach ale rozmiar zdjęć nie pozwala na więcej. Zbliżenia główniejszych elementów konstrukcji: Elementy kokpitu łącznie z poszatkowanymi kierowcami Elementy skrzydeł i usterzenia Elementy napędu Podwozie i elementy składowe I na koniec podwieszenia Sorki za słabe zdjęcia ale marny ze mnie modelarz a jeszcze gorszy fotograf. Jakby ktoś chciał więcej szczegółów to proszę dać znać mogę rozszerzyć inboxa o kolejne informacje. Miłego oglądania. Edytowane 26 Czerwca 2021 przez jmx62 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Lipca 2021 Autor Share Napisano 10 Lipca 2021 Czy ktoś z kolegów znawców tematu mógłby pomóc w zidentyfikowaniu elementów podwieszeń w tym Jaku? Co to za bomby, rakiety, wyrzutnie itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Lipca 2021 Share Napisano 10 Lipca 2021 Od góry: R-73 Baniak na paliwo atomowe KAB-500KR B8M B13L FAB-250 M62 FAB-??? W modelu chyba jeszcze są OFAB-100-120 Co do "głupich" bomb to chyba trafiłem 2 z 3 dostępnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi