Pan_na_Zulawach Napisano 24 Września 2021 Share Napisano 24 Września 2021 @Szupryt, rzuć okiem tutaj, gość ze wschodu nieźle robi sowieckie maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 24 Września 2021 Share Napisano 24 Września 2021 @SzuprytRobiłem kiedyś KW-1, wydaje mi się, że zbliżonego formą do tego, co chcesz uzyskać. Jak chcesz, zerknij do warszatu/galerii, jak zobaczysz tam coś interesującego to pytaj, coś podpowiem: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 25 Września 2021 Autor Share Napisano 25 Września 2021 (edytowane) Biedronka - pierwsza krew. Mam wrażenie, że efekt jest mało widoczny. Dawać więcej farby? Wybrałem zestawienie zieleń, biel, brąz, żółty i musztardowy. Na drugim zdjeciu w tle manekin do testów zderzeniowych - wieża od T-62. Edytowane 25 Września 2021 przez Szupryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 Moim zdaniem wystarczy. Jak chcesz dalej go babrać to spróbuj tak jak Mig: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 20 minut temu, Szupryt napisał: Dawać więcej farby? Jeden powie Ci, że tak, drugi - że wystarczy. Na Twoim miejscu dodawałbym po trochu i podziwiał efekt. W pewnym momencie uznasz, że to już i to będzie już. To przecież Twój model i Twoja jego wizja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 (edytowane) Mimo że zdjęcie w słabym świetle to widać, że już jest zróżnicowana powierzchnia. Teraz dookoła włazów i wystających elementów mógłbyś dodać jakiś kolor kurzopodobny. W losowo wybranych miejscach pojedyncze kropki jakiegoś ciemnego koloru brązu, granatu lub czerni i rozmazać. W zależności jak to widzisz to masz jeszcze enamel thinner na ratunek. No i poprosimy o zdjęcia w lepszym świetle bo takie ciepłe bardzo przekłamuje barwę - teraz wydaje się bardzo żółtawy ale prawdopodobnie tak nie jest. Edytowane 25 Września 2021 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 25 Września 2021 Autor Share Napisano 25 Września 2021 18 minut temu, robertmodelarz napisał: Jak chcesz dalej go babrać to spróbuj tak jak Mig: Wczoraj oglądałem ten filmik w ramach samokształcenia - spodobało mi się robienie rozjaśnień olejami. Ale to już przy następnym modelu. 8 minut temu, zaruk napisał: W pewnym momencie uznasz, że to już i to będzie już. 3 minuty temu, TAW napisał: Teraz dookoła włazów i wystających elementów mógłbyś dodać jakiś kolor kurzopodobny. (...) No i poprosimy o zdjęcia w lepszym świetle bo takie ciepłe bardzo przekłamuje barwę - teraz wydaje się bardzo żółtawy ale prawdopodobnie tak nie jest. No to zmierzamy do końca - jutro dodam jeszcze biedronkę na błotnikach oraz reszcie wieży i - konsekwentnie - okurzę wieżę pigmentami. Myślę, że na dniach wrzucę galerię modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 4 Października 2021 Autor Share Napisano 4 Października 2021 (edytowane) Zapraszam do galerii końcowej: Edytowane 11 Października 2021 przez Szupryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi