Kermit Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Zawsze zostaje możliwość postawienia własnego serwera... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Reggy Chciałem wstawić galeryjkę z picassowego albumu na forum. Wygenerowałem kody jak uczyłeś, wkleiłem jak miałem wkleić, wziąłem podgląd i co widzę? Ogromne zdjęcia a nie miniaturki....Nie wysyłałem postu bo się bałem, że forum się rozjedzie. Co robić, żeby było dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Na stronie www.picasa2html.com maxymalną rozdzielczość można wybrać 800 czyli maksimum dla forum to jest przykładowo 800 pikseli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Przy 800, zakładając, że większość ludzi już na pewno używa większych rozdzieloczści niż 1024 px szerokości, na pewno nic się nie rozjedzie. A dla picassy (bez specjalnej ingerencji max to właśnie 800. Jeżeli to dla Ciebie za dużo i potrzebujesz naprawdę miniaturek, to ustaw 288 px szerokości czy coś koło tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Taką wybrałem, 800 px. Czyli fotki tej wielkości będą do przyjęcia? Jeśli tak to jadę z galerią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 800 są najwygodniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Nawet dla mnie, gdy przeglądam forum na laptopie z rozdzielczością 1024x768 (i tutaj nie było żadnych żaluzji do reggiego). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Czy w picasie 3 nie ma możliwości generowania kodów na forum i trzeba to dalej robić przez stronę podaną na początku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 Nic się w tej materii nie zmieniło. Dalej picasa2html. Chyba, że ktoś ma lepszy sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 no cóż mała to cena za opanowanie picasy:D dziś się przesiadłem z fotosika:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 dziś się przesiadłem z fotosika:D To żaden powód do dumy, lepiej wstań i przejdź do photobucketa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2009 To żaden powód do dumy, lepiej wstań i przejdź do photobucketa.Popieram w całej rozciągłości tej skondensowanej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Wlasnie przekroczylem limit na fotosiku i szukam czegos nowego niestety bez znajomosci angielskiego mam obawy ze namieszam w tych programach i dalej z fotekbedzie lipa.I teram mam problem co wybrac Picassa czy photobucket. Ilu uzytkownikow tyle zdan ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 bez znajomosci angielskiego mam obawy ze namieszam w tych programach i dalej z fotekbedzie lipa właściwie wystarczy dobrze poczytać ten temat by dać sobie radę aby trochę pomóc w opcjach photobucket poniżej cytat z innego tematu nt. jak wstawić miniaturki oraz dwie inne przydatne opcje: - zaznaczasz zdjęcia, które Cię interesują, kilkasz na samym dole "generate HTML and IMG code", linki do miniaturek masz w okienku "IMG clickable thumbnails for message boards - recommended" lub -klikasz "Link options" przy pierwszej miniaturce, w nowym wyświetlonym okienku w pozycji "IMG for bulletin boards & forums" zaznaczasz kwadracik przy opcji "Clickable thumbnail" i zapisujesz zmiany, po tej operacji pod każdą miniaturką masz także link z kodem miniaturki do skopiowania by linki wyświetlały się ciągle (nie tylko po najechaniu myszką na obrazek) wystarczy w "Link options" zaznaczyć "Show links in my albums: always" warto jeszcze odznaczyć w "account options" pozycję "Images Link Back To Album" tak by kwadracik był pusty - wtedy miniaturka będzie prowadzić do samego zdjęcia bez wyświetlania zbędnych rzeczy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Nie wiem co się dzieje ale przy użyciu przycisków Ctrl +V nie mogę otworzyć zdjęć,ciągle wyświetla się ta sama informacja mimo różnych zdjęć.Ktoś ma koncepcję co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymexior Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Ej jak wkleić te zdjęcia jak zrobił np wyżej Tomek Mroczkowski? Bo czytałem i nic...mam to już na picassie.Jak to teraz do posta wstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Jak masz to już wrzucone na Picasse w necie, to przeczytaj pierwszego posta w tym temacie od miejsca gdzie pojawia się adres: www.picasa2html.com Przy pisaniu posta sprawdź, czy na pewno masz ODZNACZONE "Wyłącz BBCode w tym poście" (w rozbudowanym widoku pisania odpowiedzi na forum, nie szybkiej pod tematem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymexior Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 dzięks ale już wiem i zamieściłem zdjątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Photobucket po kilku godzinach z waszym opisem i bez znajomości anglika jakoś udało mi się opanować. Wielkie dzięki. W formie testu też udało mi się wkleić kilka fotek na forum - porady rzecz niezbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 reggy Dzięki za pomoc. Może dla innych jest to prostę. A ja potrzebowałem twojej pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawul Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 A ja mam taki problem jestem na etapie gdy przesyłasz pliki i mi pisze coś takiego ( Error: filed to connect to serwer) o co może chodzić zrobiłem wszystko po kolei :( Prosze o jak najszybszą odpowiedź( chce zrobić 1 warsztat i nie mogę zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Chyba źle przepisałeś komunikat (słówko serwer raczej nie pojawi się w angielskim komunikacie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawul Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Sprawdzałem jest tam tak tyle, że (server sory za literówkę ) lecz to problem nie aktualny zrobiłem wszystko od początku i jestem na etapie kopiowania:D tyle że tu też nie jest najlepiej :( kopiuje i wklejam ale jak próbuje to wyświetlić to pisze że strona ta nie istnieje...to tak ma być jak wstawie na forum to będzie działac?? help:D (sory ale z komputerami nie idzie mi najlepiej)... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Przede wszystkim - czy wybrałeś serwer do umieszczania fotek? Czy masz tam konto (nie zawsze to jest potrzebne, ale ułatwia zarządzanie swoimi fotkami)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawul Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Konto mam ale ten serwer to gdzie mam wybrać :( ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi