fliper_nx Posted May 25, 2008 Share Posted May 25, 2008 (edited) Oto skończona dioramka... Prezent przyjacielowi przypadł do gustu, również jestem zadowolony z efektu końcowego ale... Mógłbym lepiej wykonać tył stodoły [ nie mam fotek ale wykończenie to zwykły biały styren], dodać więcej roślinności i lepiej przymocować płotek. Płotek został zakupiony w sklepie M-Zone jak i farby do pomalowania makiety. WIP w odpowiednim dziale. Edited May 26, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orfeusz Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Bardzo fajna dioramka, na niektórych zdjęciach wygląda jak prawdziwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merida Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Bardzo ładna diorama a gangus niczego sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Witam!! Dioramka super!! Ja bym chyba niepotrafił tak tego zrobić. A skulonego potraktowałbym delikatnie młotkiem żeby miał niewielkie wgniecenia Pozdrawiam!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edler Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 super diorama kolego! naprawdę pełen szacun. Nie za dużo nie za mało.Nie jest tam naciupane i i co ważne jakość wykonania na wysokim poziomie ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Fajny pomysł z tą dioramką, a i wykonanie Tylko trochę rażą mnie felgi, są ciut za nowe w stosunku do reszty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil zoszak Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Oglądając te zdjęcia tak myślałem że ktoś się o nie upomni... Można użyć trochę fantazji i pomyśleć że właśnie zostały wymienione FELE wraz z ogumieniem i GARBI został wytoczony ze stodoły na światło dzienne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Fliper powinieneś go jeszcze bardziej sponiewierać. Jakaś rdza, zwisający zderzak A ja wiem co to za garbus Widziałem takie na allegro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jexys Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Dioramka ogółem super, tylko te rośliny troszke nienaturalne i brzydko to wyglada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Mnie bardzo podoba się daszek z blachy falistej - świetnie postarzony. Sztachety w płocie moim zdaniem wyglądają sztucznie, zwłaszcza góra, taka dziwnie postrzępiona. Ale ogólnie przepięknie!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Ja nie wiem jak Wy to robicie, super to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted February 6, 2010 Author Share Posted February 6, 2010 M odgrzany troszku kotlecik ale miło że jeszcze ktoś dostrzega jakieś plusy i wytyka minusy . Płotek taki kupiłem, dioramę niestety robiłem na szybko - niestety. Roślinki dałem bo takie miałem pod reką, najważniejsze że obdarowywany był w wielkim szoku i nie ukrywał zadowolenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jexys Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Robie podobną. A jak zrobis podłoze. Połozyłem gips i nie wiem czy to pomalowac czy co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyfron Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 a z czego zrobiłeś blachę falistą????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacpi1234 Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 W ciastkach "HIT" za tego papieru ze środka można zrobić ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Pomysł bardzo fajny, a wykonanie też niezłe Rzeczywiście tak jak wspomnieli koledzy przydałaby się jakaś rdza i zużycia na niektórych "zbyt nowych" częściach i trochę bardziej realistyczne rośliny. Nie zaszkodziłyby również akcesoria takie jak blaszana beczka, narzędzia czy rzucony gdzieś brezent. Mam nadzieję, że to nie jest Twój ostatni projekt tego typu. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted July 1, 2010 Author Share Posted July 1, 2010 Witajcie, znów odgrzewacie starego kotleta ale jest mi miło z tego powodu . Nie, nie jest to ostatni mój taki projekt ale potrzeba trochę czasu na realizowanie pasji, tego mi brak :( . Tektura falista faktycznie została wyciągnięta z opakowania HITsów. Jexys trochę późno ale ważne że opisuję - jest to MDF wyprofilowany dostawka do wiertarki na papiery ścierne. Ostrzegam - powoduje to duże zakurzenie! Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts