fliper_nx Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 (edytowane) Oto skończona dioramka... Prezent przyjacielowi przypadł do gustu, również jestem zadowolony z efektu końcowego ale... Mógłbym lepiej wykonać tył stodoły [ nie mam fotek ale wykończenie to zwykły biały styren], dodać więcej roślinności i lepiej przymocować płotek. Płotek został zakupiony w sklepie M-Zone jak i farby do pomalowania makiety. WIP w odpowiednim dziale. Edytowane 26 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Bardzo fajna dioramka, na niektórych zdjęciach wygląda jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Bardzo ładna diorama a gangus niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Witam!! Dioramka super!! Ja bym chyba niepotrafił tak tego zrobić. A skulonego potraktowałbym delikatnie młotkiem żeby miał niewielkie wgniecenia Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 super diorama kolego! naprawdę pełen szacun. Nie za dużo nie za mało.Nie jest tam naciupane i i co ważne jakość wykonania na wysokim poziomie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Fajny pomysł z tą dioramką, a i wykonanie Tylko trochę rażą mnie felgi, są ciut za nowe w stosunku do reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Oglądając te zdjęcia tak myślałem że ktoś się o nie upomni... Można użyć trochę fantazji i pomyśleć że właśnie zostały wymienione FELE wraz z ogumieniem i GARBI został wytoczony ze stodoły na światło dzienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Fliper powinieneś go jeszcze bardziej sponiewierać. Jakaś rdza, zwisający zderzak A ja wiem co to za garbus Widziałem takie na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jexys Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Dioramka ogółem super, tylko te rośliny troszke nienaturalne i brzydko to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Mnie bardzo podoba się daszek z blachy falistej - świetnie postarzony. Sztachety w płocie moim zdaniem wyglądają sztucznie, zwłaszcza góra, taka dziwnie postrzępiona. Ale ogólnie przepięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Ja nie wiem jak Wy to robicie, super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 M odgrzany troszku kotlecik ale miło że jeszcze ktoś dostrzega jakieś plusy i wytyka minusy . Płotek taki kupiłem, dioramę niestety robiłem na szybko - niestety. Roślinki dałem bo takie miałem pod reką, najważniejsze że obdarowywany był w wielkim szoku i nie ukrywał zadowolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jexys Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Robie podobną. A jak zrobis podłoze. Połozyłem gips i nie wiem czy to pomalowac czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyfron Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 a z czego zrobiłeś blachę falistą????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 W ciastkach "HIT" za tego papieru ze środka można zrobić ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Pomysł bardzo fajny, a wykonanie też niezłe Rzeczywiście tak jak wspomnieli koledzy przydałaby się jakaś rdza i zużycia na niektórych "zbyt nowych" częściach i trochę bardziej realistyczne rośliny. Nie zaszkodziłyby również akcesoria takie jak blaszana beczka, narzędzia czy rzucony gdzieś brezent. Mam nadzieję, że to nie jest Twój ostatni projekt tego typu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 Witajcie, znów odgrzewacie starego kotleta ale jest mi miło z tego powodu . Nie, nie jest to ostatni mój taki projekt ale potrzeba trochę czasu na realizowanie pasji, tego mi brak :( . Tektura falista faktycznie została wyciągnięta z opakowania HITsów. Jexys trochę późno ale ważne że opisuję - jest to MDF wyprofilowany dostawka do wiertarki na papiery ścierne. Ostrzegam - powoduje to duże zakurzenie! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi