pmroczko Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 Dzień dobry! Chciałbym zaprezentować mój model czołgu M4A1 z zestawu Eduard/Tasca. Miał to być model "wypoczynkowy" i można powiedzieć, że spełnił swoje zadanie. Towar przewożony na czołgu zbierany z różnych źródeł, malowany głównie Humbrolami i czasem produktami firmy Games Workshop: Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 Ja się przyczepię do jednego - dopancerzenie wieży odstaje od wieży (szpara) a powinno być przyspawane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 Bardzo fajnie pomalowany i zakurzony model. Sprawia spójne wrażenie, czuć stal. Tylne lampy, jak rozumiem mocno zakurzone i przetarte przez żołnierza (a nie niepomalowane)? Z minusów wskazałbym lekko błyszczące plecaki, mocowania bagażu nie będę oceniał. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 Nie znam się, ale bardzo mi się podoba Właśnie takie modele - brudzone z umiarem i wyczuciem - lubię najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 (edytowane) Lekko brudny i tak powinno być. Ładnie pomalowany ekwipunek i narzędzia. Jak na poznaniaka przystało, skromnie i oszczędnie...... Edytowane 21 Lipca 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Lipca 2021 Autor Share Napisano 21 Lipca 2021 Dzień dobry! Bardzo dziękuję za komentarze i za miłe słowa! martinello - tu chyba wash trochę za dobrze wszedł, ale po zastanowieniu chyba rzeczywiście powinienem był tam dołożyć dodatkowe spawy... zaruk - tylne lampy są w porządku, nie wszyscy o tym wiedzą, ale one tak wyglądają - szkło jest tylko w lewej u góry, a na dole w obu i w prawej na górze są tylko szczeliny w których wyświetlają się małe trójkąciki działające jak w lampie notek, przy nocnej jeździe pomagają ocenić odstęp od poprzedzającego pojazdu, są to tzw. blackout lights. Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 17 minut temu, pmroczko napisał: zaruk - tylne lampy są w porządku, nie wszyscy o tym wiedzą, ale one tak wyglądają - szkło jest tylko w lewej u góry, a na dole w obu i w prawej na górze są tylko szczeliny w których dwa obrazki - zamieszczone w celu dyskusji: Sherman ma tylko jedno światło "pozycyjne" (czerwony klosz) z tyłu - o czy mnie wszyscy pamiętają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutitt73 Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 Świetna robita, szczególnie te paki z tyłu. W jaki sposób wykonałeś tą płachtę z materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 46 minut temu, pmroczko napisał: zaruk - tylne lampy są w porządku, nie wszyscy o tym wiedzą, ale one tak wyglądają W porządku, dziękuję za wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 Bardzo ładny! Fajnie lekko zmęczone traki, a przede wszystkim bez przesadnych kraterów w fakturze odlewu wieży i kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Lipca 2021 Autor Share Napisano 21 Lipca 2021 14 godzin temu, tutitt73 napisał: W jaki sposób wykonałeś tą płachtę z materiału? Cześć! Ten materiał to kompozyt który opracowałem, nazywam to "Pawelit" Jest to folia aluminiowa wklejona pomiędzy dwie warstwy chusteczki higienicznej, bardzo dobrze się sprawdza na wszelkiego rodzaju plandeki, pokrowce itd. - zwłaszcza dobrze wychodzą i dobrze się trzymają zmarszczki, fałdy itd. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutitt73 Napisano 22 Lipca 2021 Share Napisano 22 Lipca 2021 Dzięki, Spróbuję tak zrobić flagę na pancerz dla lotnika. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi